A korábbinál több amerikai gyerek születik házasságon kívül

Csaknem minden negyedik amerikai gyerek olyan együtt élő pároktól születik, akik nincsenek összeházasodva: ez az arány jóval magasabb, mint pár évtizede - közölte jelentésében az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja, a CDC.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 12. Paulik András

Csaknem minden negyedik amerikai gyerek olyan együtt élő pároktól születik, akik nincsenek összeházasodva: ez az arány jóval magasabb, mint pár évtizede – közölte jelentésében az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja, a CDC.


Az amerikai kormányzat korábban közzétett adatai szerint az újszülöttek több mint negyven százaléka nem házasságban élő anyától jön világra.

Most nyilvánosságra hozott tanulmányukhoz a központ munkatársai több mint 22 ezer amerikai férfival és nővel készítettek személyes interjút 2006 és 2010 között.
 
Egy hasonló, korábbi tanulmány adatai szerint 2002-ben 14 százalék volt azoknak az újszülötteknek az aránya, akiknek a szülei együtt éltek, de nem voltak összeházasodva gyerekük világra jöttekor. Ez az arány a most vizsgált időszakra 23 százalékra emelkedett.
A teljes jelentés megtalálható a CDC honlapján, a http://www.cdc.gov/nchs címen.