A köznevelési törvényjavaslat elvi kérdéseiről tárgyaltak

Orbán Viktor miniszterelnök kiállt a köznevelési törvényjavaslat mellett - jelentette ki Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár kedden újságírók előtt, a Fidesz-KDNP-frakció ülése után.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 06. czefernek.lena

Orbán Viktor miniszterelnök kiállt a köznevelési törvényjavaslat mellett – jelentette ki Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár kedden újságírók előtt, a Fidesz-KDNP-frakció ülése után.


A képviselőcsoport a tanácskozáson – Lázár János Fidesz-frakcióvezető szavai szerint – a köznevelési törvényjavaslat elvi kérdéseiről tárgyalt.

Hoffmann Rózsa azt mondta a frakcióülés után, hogy egy részben stiláris, részben tartalmi módosításban egyeztek meg, ami a fenntartás és a működtetés kettéválasztásának kérdését érinti.

Közölte ugyanakkor, hogy “a többi kérdésben, amelyben módosító indítványokat kaptunk, és nem támogattuk, úgy néz ki, hogy a mi álláspontunk van többségben a frakción belül is, ahogy én ezt tudtam, hiszen a képviselőkkel egész évben kommunikáltam”.

Korábban Lázár János a várakozó újságíróknak azt mondta, konkrétan, a köznevelési törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról jövő hétfőn tárgyal majd a frakciószövetség. “Van, amiben már egyetértünk, és egészen biztos, hogy hétfő estére mindenben egyet fogunk érteni” – fogalmazott.

Orbán Viktor miniszterelnök az ülésről távozóban csak annyit mondott az újságíróknak, hogy van olyan módosító javaslat, amelyet támogat.