A szülői hivatást egy életre választjuk

Az elmúlt hétvégén került sor Magyarországon az immár hagyományosnak számító Szülők Ünnepére, a Szülők Háza Alapítvány rendezésében. A rendezvényhez a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Lépjünk, hogy léphessenek fogyatékkal élő családokat segítő alapítvány, a Fiatal Családosok Klubja Alapítvány, a Mozaikcsalád Alapítvány, és a Férfiak klubja csatlakozott partnerként.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülők háza alapítvány
2018. június 06. Közlemény

Az ünnepet Regős Judit, a Szülők Háza elnök asszonyának köszöntő beszéde után Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet Népesedés és Családokért elnök asszonya nyitotta meg. Köszöntőbeszédükben kiemelték a család fontosságát, az összetartozást és azt, hogy milyen nagy szerepük van a szülőknek a gyermek felnőtté válásában. Nem az számít, hogy kinek mennyi gyermeke van, sem az, hogy milyen körülmények között neveli, hanem, hogy maga a család érték. A rendezvény célja, a szülői hivatás ünneplése, az, hogy köszönettel tartozunk a szülőknek, mindenki megkapja a neki való elismerést. Fontos tudatosítanunk mindenkiben, hogy a szülői hivatást egy életre választjuk, nem hagyható abba a nehézségek ellenére sem, helyt kell állni jóban és rosszban egyaránt. Különös és kiemelt figyelmet, tiszteletet érdemel, hiszen szülőnek lenni egy kiváltságos hivatást jelent.

A megnyitóbeszédek után a családszervezetek képviselői köszöntették a megjelent családokat, majd elmondták, hogy a nap folyamán milyen témák kapcsán tudnak a szülőknek tanácsokat adni. Az ünnepségen tiszteletét tette a rendezvény helyszínéül szolgáló Vasas Sportklub elnöke, Markovits László, illetve a Szülők Háza Alapítója, dr. Kemény Dénes is.

A rendezvényen számtalan izgalmas és érdekes foglalkozás, játszósarok, kézműves programok, szappanbuborék show, póni lovaglás, arcfestés és csillámtetoválás várta a gyerekeket, közben pedig MintaPinty-koncert és kamarazene szórakoztatta őket.

Szülők Háza Alapítvány

A Szülők Háza Alapítványt dr. Kemény Dénes hozta létre 2015-ben azzal a céllal, hogy az alapítvány szervezeti formában képviselhesse tovább a 2007 óta működő Szülők Háza mozgalom elveit és céljait. Az Alapítvány létrejöttének elsődleges célja, hogy elősegítse a rászoruló családok integrációját, ezzel is erősítve a kisebbség befogadására a többségi társadalmat. 2016 novemberében indítottuk el a „Tegyél jót – ülj mellém!” programunkat, amelynek keretében szakemberek bevonásával önkéntes családokat toborzunk, akik a munkatársaink által előzetesen feltérképezett gyermekotthonokba látogatnak el, és különböző közösségi, sport és élményprogramokat szolgáltatnak a gyerekeknek. Az Alapítvány tevékenységéről bővebben információ a https://tegyeljot.hu , illetve a program facebook oldalán olvasható.