Adoptálás: a lehetőség, amivel bárki élhet

Melissa Ohden csodával határos módon túlélte, amikor magzatként sóoldattal igyekeztek abortálni őt anyja méhében. Felnőve Melissa az egész világot bejárta, hogy beszéljen magáról és a lehetőségekről.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 24. Családháló

November az örökbefogadás hónapja Amerikában. Az adoptálás egy olyan lehetőség, amellyel bárki élhet, aki gyermeket szeretne. A Roe vs Wade-ügy óta (1973, ez az abortusz legalizálásának startpontja), mintegy 57 millió magzatot öltek meg az USA-ban. Az örökbefogadás ezzel szemben viszont örömöt és jövőt teremt, mosolyt és boldogságot hoz a világba.

Ennek ellenére nagyon sokszor hallani olyan véleményeket, hogy „az örökbefogadás teher egy nő számára, mert egyetlen nőnek sem lenne szabad odaadni a gyermekét másnak”. Ezt egyébként sokszor olyanok mondják, akik örökbeadás helyett inkább abortálják a gyereküket.

Melissa így nyilatkozik a témáról: „Sokszor mondták nekem, hogy sok nő, akinek nemkívánt terhessége van, azért tartja elképzelhetetlen opciónak az örökbefogadás lehetőségét, mert látja az olyan örökbefogadottakat, mint én, aki biológiai szüleit kutatja felnőttként. Természetesen eszem ágában sincs bedőlni az ilyen megjegyzéseknek. Amit teszek, az az, hogy tovább harcolok az abortusz eltörléséért és azért, hogy az adoptálás / örökbeadás lehetséges opció legyen minél több nő számára.”

Forrás: National Right To Life (via)