Alapvető illemszabályok, amikkel fájóan kevesen vannak tisztában

Kinézhetnek a társaságból, ha ezeket nem tudod.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. május 14. FemCafé

1. Ne látogass meg senkit bejelentés nélkül

Hacsak nincs valami nagyon jó indokod arra, hogy meglepetésszerűen beállíts valakihez, akkor mindenképpen telefonálj előtte. Képzeld csak magad a másik helyébe! Vasárnap délután éppen az ágyban fekszel zsíros hajjal, kinyúlt ruhában, amikor hirtelen megjelenik egy ismerős – kínos.

2. Ne rázogasd a vizes ernyőd

Nagy illetlenség, ha a vizes ernyődet úgy próbálod megszárítgatni, hogy őrült módjára rázni kezded. Inkább csukd össze és helyezd be egy neki kialakított tartóba, ott nyugodtan lecsöpöghet.

3. Csak bevásárláshoz használj műanyag szatyrokat

A boltok különféle márkajelzéseivel ellátott műanyag szatyrok nagyon praktikusak, ha bevásárolni mész, de munkába vagy egy baráti találkozóra, üzleti megbeszélésre ne vidd őket. Rendszeresíts egy vászon vagy valamilyen tartós anyagból készült szütyőt, táskát, és abban hordozd a dolgaidat.

4. Ne beszélj politikáról, vallásról, egészségről, pénzről, ha életedben először csevegsz valakivel

Ezek olyan tabutémák, amikről nem illik beszélni az első találkozáson, pláne akkor, ha nagy valószínűséggel csak felületes ismeretséget köttök. Remek példa erre egy nagy cég fogadása, ahol több száz munkatárs gyűlik össze. Nem szerencsés rögtön azzal indítanod, hogy rákérdezel, mi a vallása és kire szavazott a választáson.

A cikk itt folytatódik!