Amit minden egészséges nőnek tudnia kell az étkezésről a terhességi szakértők szerint

A terhesség alatt meglehetősen felborulnak az étkezési szokásai egy anyukának. Ilyenkor természetesen sokkal vonzóbbak a nassolni valók, például a chips és a csoki, mint az egészséges turmixok, zöldségek, vagy gyümölcsök.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. augusztus 25. Babafalva

Vannak, akik úgy vélik, hogy a reggeli megkezdése egy egész napon át tartó evéshez vezet, de olyanok is, akik vegetáriánus szokásaikat tartva még abban a bizonyos kilenc hónapban is megtartóztatják magukat a húsételektől.

Sok anyuka úgy véli, hogy a várandósság alatt szedett vitaminok biztosítják a magzat számára a kellő tápanyagforrásokat. Igaz, hogy ezek a táplálékkiegészítők nagyszerűek a hiányosságok kiegészítésére, de a szakértők is egyet értenek abban, hogy ez nem helyettesíti az egészséges táplálkozást! Érdemes a terhesség kezdetén felkeresni egészségügyi tanácsadókat, akikkel megbeszélheti, hogy milyen a megfelelő étrend és a hozzá tartozó kiegészítők.

Szerencsére vannak olyan ételek, amelyek a terhesség alatt különösen könnyűvé teszik az anyák, és a csecsemők számára is a szükséges vitaminok, ásványi anyagok és makroelemek kivonását a szervezet számára.

Melyek azok az ételek a szakértők szerint, amelyeket mindenképpen érdemes fogyasztania egy várandós anyukának?

· Leveles zöldségek: folsav tartalmuk miatt, amely hozzájárul a magzat idegrendszerének és gerincvelőjének fejlődéséhez pl.: a spenót, ami gazdag vasban, kálciumban és A-vitaminban

· Gyömbér: az első trimeszterben ajánlott, a rosszullétek ellen, csökkenti az émelygést és hozzájárul a megfelelő emésztéshez is

A cikk itt folytatódik!