Anyatündér a konyhában, avagy így főzök a kisbabámnak

Világéletemben szerettem sütni-főzni, de az anyukaságnak van egy olyan hozománya is, hogy a kajákról is egyre felnőttesebben gondolkodom. Komolyan veszem például a befőzést, és különlegesen jó lett a kapcsolatom a fagyasztóval is. Íme, néhány praktika tőlem, hátha neked is jól jön! Azt hiszem, megszavazom magamnak az év konyhatündére címet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2016. október 24. Femcafe

Kicsi korom óta imádok a konyhában ténykedni, de így, hogy felnőttem, és most már nekünk is van egy kicsi korú emberkénk, még jobban szeretek ott tüsténkedni. Egyelőre gyümölcsözünk és zöldségezünk otthon, de már a husi is ott a heti menüben. Két hónap alatt elég jó kis kajákat rittyentettem neki, és kezdem elképesztően menőnek érezni magam például azért is, mert a fagyasztóba is rendre kerülnek be az előkészített ételek. Ráadásul blansírozva (figyeled?), pépesítve meg ilyenek. Bár lehet, hogy te már profi bébikaja nagymester vagy, így talán ismered is a konyhai „trükköket”, ha viszont mégsem, akkor neked is jól jöhet néhány ötlet.

anyatunder
Gesztenyét a mélyhűtőbe!

Nem mintha nem nőttek volna fel gesztenyefogyasztás nélkül emberek, de – ha úgy tetszik – én bekajáltam ezt az „irányt”. Szóval, Lölőkémnek szépen előkészítve tettem a mélyhűtőbe gesztenyét. Csakis szelídet. Nem mondom, hogy olcsó mulatság, legutóbb egy ezresért láttam kilóját a piacon, de megnyugtatásul mondom, néhány szemből egész szép kis adag masszát lehet készíteni. Elárulom, hogyan.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább itt!