Apukám, ezeket mindenképp mondd el a lányodnak!

Egy apának rendkívül fontos szerepe van a lánya életében. Hozzá hasonlítja majd a összes férfit, ezért nagyon fontos, hogy olyan dolgokat közvetítsen a lánya irányába, melyeket elvár majd a későbbi udvarlóktól is. Nem mellesleg pedig, mint apa, kialakíthat egy olyan bensőséges kis biztonság-kunyhót, melybe felnőttként is vissza-vissza fog térni a most még csöpp kislány.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. június 15. Babaszoba

Lányos apának lenni

Az apaság már önmagában is igen nagy kihívás. Neked nem segítenek a hormonok, többet vagy távol – pláne az első pár évben – gyermekedtől, mint az anyja, így pedig sokkal több kérdés merül fel benned; „Jó apa vagyok? Azt adom, amit kell?” Lányos apaként az életed még nehezebb, több a kihívás, több lehet a kudarc is.

Fontos, hogy kislányoddal már egész kicsi korától kezdve elkezd kialakítani a bensőséges és bizalmi kapcsolatot, hogy később, mikor serdülni kezd, kevesebb aggódás övezze a közös életeteket. Nem mellékes az sem, hogy Te vagy számára a férfi kép, ahogyan Te viszonyulsz hozzá, azt fogja keresni később a párkapcsolataiban is. Most adunk néhány egyszerű, de annál hasznosabb tippet, hogy kidobhass a hátizsákodból pár követ.

1. Mondd, amennyiszer csak lehet: Szeretlek!

Nem elég tudnia, folyton éreznie is kell, hogy számodra ő egy igazi kincs. A legegyszerűbben pedig ezt, a „szeretlek” szóval adhatod a tudtára. Ám, ott van még az ölelés, az összebújás, a közös programok, melyek mind-mind hozzájárulnak a szoros és szerető kapcsolatotokhoz.

A cikk itt folytatódik!