ArtPark a Városligetben – mert minden gyerek művész!

A Magyar Nemzeti Galéria együttműködésben a Szépművészeti Múzeummal és a Néprajzi Múzeummal kiköltözteti egy napra a művészetet a parkba a gyerekek kedvéért. Megnézni, megérinteni, megszagolni, kipróbálni, meghallgatni, sőt mindezek által inspirálva alkotni, közös élményt szerezni. Ingyenes!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
magyar nemzeti galéria
2017. augusztus 30. Családháló

Ez a célja a Városligetben megrendezésre kerülő ArtPark rendezvénynek, amelyre 3-13 év közötti gyerekeket, és családjukat várjuk, és amelynek programját a három múzeum pedagógusai állították össze, hogy a gyerekekben felébresszék a művészet és a természet iránti vágyat, szeretet, és a saját alkotás iránti igényt.

Lesznek óriás festmények, művészeti alkotásokhoz kapcsolódó fejtörők, létrehozunk közösen varázsszőnyeget, hatalmas mandala kifestőt, készítünk garantáltan repülni képes sárkányrepülőt, molinó táskát, mini fűszerkertet, amiket haza is lehet vinni. De építünk homokvárat is, közösen játszunk régi játékokkal, beszélgetünk az élővilágról, a művészetről, mesét hallgatunk, megismerkedünk Mazsolával, az arapapagájjal, és szép fehér galambokkal, akik végig kísérik a gyerekeket az állomásokon. Azok közül, akik minden feladatra vállalkoznak, a Vajdahunyad vára tövében álló csodatévő Abigél, kiválaszt néhány szerencsést, akik iPad-ot nyernek.

A játéknak összesen 8 állomása lesz, mindenütt a gyerekek életkorához, érdeklődési köréhez és képességeihez mérten több feladattal. A játékba bármelyik állomáson be lehet kapcsolódni, a gyerekek a feladatokat és az útvonalat jelző füzetet kapnak, ebbe gyűjthetik a sikeresen elvégzett feladatokért járó pecséteket, illetve innen választhatják ki a következő feladatot. Valamennyi állomáson lehetőség van megpihenni, képzett múzeumpedagógusoktól és gyerekszerető segítőktől kérdezni az ott bemutatott alkotásokkal, vagy akár az egész rendezvénnyel kapcsolatosan. A szervezők biciklitárolóra, kutyafrissítő pontra, valamint tisztálkodási lehetőségre is gondolnak.

A részvétel ingyenes.