“Az abortusz, egy ártatlan személy halálát jelenti”

Egy abortuszellenes egyetemi dolgozat került a középpontba Belgiumban. Stéphanes Mercier filozófiai nézőpontból közelítette meg a művi terhességmegszakítást.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2017. március 25. Családháló

A dokumentumban életellenes bűncselekménynek nevezte az abortuszt, ami még a szexuális bűncselekményeknél is súlyosabb.

Az írás olyan részeket tartalmaz, mint például „az igazság az, hogy az abortusz egy ártatlan személy halálát jelenti”, vagy „ha az abortusz halál, akkor nem súlyosabb, mint az erőszakolás? Utóbbi, örömteli módon, szintén illegális”.

A tanár úgy nyilatkozott: nem akar részt venni az abortuszvitába, célja a dokumentummal egy racionális álláspont kifejtése volt.

Az egyetemnél az írás kiverte a biztosítékot. Bár az UCL szóvivője a sajtónak azt nyilatkozta hogy azt Mercier nem kötelező tananyagként adta át diákjainak, a professzort egy bizottság fogja meghallgatni.

Az abortusz 1990 óta legális Belgiumban, bizonyos – nem túl szigorú – feltételek mellett. Ilyenek például, hogy az anyát tájékoztassák az abortuszon kívüli egyéb lehetőségekről – az örökbe adás ezek közé tartozik –, illetve hogy legalább hat napnak kell eltelnie az első beszélgetés és a konkrét beavatkozás között.

Ma is van néhány európai állam, ahol tilos vagy szigorú feltételekhez kötik a művi terhességmegszakítást, a nyugati országok közül Belgium az utolsók között liberalizálta az abortuszt.

forrás: mno.hu