Az apa nem bírta elviselni fia halálát

Vadásszal ugyan, de nem vadászbaleset, hanem családi tragédia történt az erdőben - közölte Pap Gyula a szombati, Veszprém megyei kettős halálesettel kapcsolatban  az MTI-vel vasárnap.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 30. szabo.daniel

Vadásszal ugyan, de nem vadászbaleset, hanem családi tragédia történt az erdőben – közölte Pap Gyula a szombati, Veszprém megyei kettős halálesettel kapcsolatban  az MTI-vel vasárnap.


A Veszprém megyei, dabronyi székhelyű Marcal-Bitvaközi Vadásztársaság elnöke elmondta: a társaság egyik sportvadász tagja 18 éves fiával és élettársával együtt szabályosan, az előírásoknak megfelelően ment ki vadászni a közeli erdőbe. Nem sokkal az után, hogy elfoglalták helyüket, az apa nagyon súlyos szabálytalanságot követett el: átadta a fegyverét gyermekének, s magára hagyta a magaslesen – rekonstruálta a történteket Pap Gyula.
Az apa egy másik magaslesen foglalt helyet azzal a szándékkal, hogy vadászik; röviddel ez után a fiú egy lövés következtében életét vesztette – idézte fel Pap Gyula.

Hozzátette: az apa ezt vélhetően nem tudta feldolgozni, s amíg élettársa magára hagyta a gyermekkel, hogy segítséget hívjon, a 60 esztendős férfi saját maga ellen fordította fegyverét.

A Veszprém megyei mentőszolgálat vezetője, Lattenstein János korábban az MTI-nek elmondta: szombaton délután fél ötkor kapták a jelzést, hogy a Kisszőlős, Vid és Csögle által alkotott háromszögben, az erdőben, feltehetően vadászfegyvertől sérült meg két ember. A helyszínre kiérkező mentők már nem tudtak segíteni a fejsérülést szenvedett férfiakon – erősítette meg.