„Az élet védelmében”

Soltész Miklós államtitkár (KDNP) a szocialistákat bírálta, amiért támadták a kormány családvédelmi kampányát, amely az abortuszról próbálja eltántorítani és az örökbeadásra rábeszélni a várandós, de gyermeküket vállalni nem tudó nőket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 14. bencze.aron

Soltész Miklós államtitkár (KDNP) a szocialistákat bírálta, amiért támadták a kormány családvédelmi kampányát, amely az abortuszról próbálja eltántorítani és az örökbeadásra rábeszélni a várandós, de gyermeküket vállalni nem tudó nőket. Az előzményekről itt olvashat.


A legutóbbi népesedéspolitikai vitanapon mindenki egyetértett abban, hogy a demográfiai kérdések a legfontosabbak – jelentette ki „Az élet védelmében” című felszólalásában Soltész Miklós államtitkár. Mint folytatta, ezek után a szocialisták mégis embertelennek nevezték az örökbeadást népszerűsítő, abortuszellenes kampányt, sőt Brüsszelbe szaladtak árulkodni elvbarátaikhoz, mint a médiatörvény kapcsán.

A plakáton egy magzat látható, megértem, ha nem vagy kész rám, de inkább adj örökbe, ezt nevezik embertelenségnek? – kérdezte Soltész Miklós. Véleménye szerint a szocialisták brüsszeli elvbarátaikat is átverték, mert azt nem tették hozzá a panaszkodáshoz, miképp alakul a magyar demográfia.

Az Index tudósítása szerint az LMP-s Ertsey Katalin úgy fogalmazott, a demográfiai krízis nem ezen a módon oldható meg. Ehelyett érdemi és valós intézkedésekre lenne szükség a nők munkaerő-piaci helyzetének javításában. A plakát üzenetéről nem akar vitatkozni, de ha egy felelős abortuszellenes kampányra van keret és koncepció, akkor jó lett volna szakértővel egyeztetni, hogy mi legyen az üzenet. Szerinte sok teendője van az egészségügyi minisztériumnak a nem kívánt terhességek csökkentésében.

1500-an fogadnának örökbe gyereket Magyarországon, akik egyelőre nem részesülhetnek ebben az örömben – mondta a KDNP nevében Harrach Péter. A képviselő szerint ebben a kérdésben az élet, a teremtés és a rombolás kultúrája áll szemben.

Tóbiás József az MSZP nevében azzal vágott vissza, nem lehet azonosulni azzal, hogy egy igazságtalan adóredszerben azoknak adnak több pénzt, akiknek nincs fogyasztási hiányuk, a szegényeken pedig, ahol több gyerek születik, nem segítenek. Így nem fog gyarapodni a magyar nemzet – írja az Index.

Vona Gábor szerint beszélni kellene az etnikai arányok veszélyes eltolódásáról és egy új problémáról, az elvándorlásról is, hogy legyen egy demográfiával kapcsolatos nemzeti minimum. A Jobbik frakcióvezetője szerint az országnak ki kell állnia az olyan támadások ellen, mint az unió kritikája a plakátkampány ellen.