Az Európai Bizottság megerősítette: támogatja az abortuszt

Az Európai Bizottság továbbra is felhasználja a pénzügyi forrásainkat a családtervezési szolgáltatásokhoz világszerte, melyekhez tartozik az úgynevezett „biztonságos abortusz” is, jelentette be Neven Mimica, bizottsági tag.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. március 16. Családháló

A nemzetközi együttműködési és fejlesztési biztos március 2-án szólalt fel Brüsszelben, a „She Decides” című, női jogokról szóló konferencián az Agenda Europe szerint, melyet azért hívtak össze, hogy egyes abortuszt szolgáltató szervezetek, mint az IPPF vagy a Marie Stopes International támogatását megemeljék.

Ezelőtt az Európai Bizottság mindig óvatosan kezelte a kérdést, ragaszkodva ahhoz, hogy nincsen semmiféle abortuszpolitikájuk, nem támogatják az abortuszt, és tiszteletben tartják a tagországok jogi kereteit. Mégis, a radikális feminista szervezetek által keltett Trump-ellenes hisztériától hajtva, miután az amerikai elnök újra hatályba helyezte a törvényt, mely beszünteti az abortuszt nyújtó szervezetek támogatását, az Európai Bizottságról is lehullt az álarc.

flickr/Elvert Barnes

„Büszkén jelentem be, hogy folytatni fogjuk olyan partnereink munkájának támogatását, mint az UNFPA, UNICEF és IPPF” nyilatkozta Mimica (aki annak idején a kommunista párt tagja volt Jugoszláviában). Tehát, miközben a világ egyik legnagyobb és leggazdagabb abortusz-vállalata, az IPPF jelenleg is vizsgálat alatt áll az abortált magzatok szerveivel való kereskedés miatt, az Európai Bizottság büszke arra, hogy az európai adófizetők pénzét a szervezet mély zsebeibe továbbítja.

Sőt mit több, Mimica további pénzek mozgósítását is megígérte, hogy „betömjék a réseket és támogassák a szexuális és reproduktív egészséget és jogokat, a teljes körű családtervezést, az oktató, tájékoztató és megelőzéssel kapcsolatos egészségügyi programokat.” Ez persze a szokásos orwelli nyelvezet, amit az abortuszipar támogatói használni szoktak, hogy elrejtsék, miről is beszélünk valójában – és ez a meg nem született gyermekek ipari mértékű gyilkolása.

(Nyitókép: flickr/Elvert Barnes)