„Az, hogy Magyarország elfogadta az alaptörvényt, nagy reményeket ébresztett bennünk!”

A II. Életvédő Fórum első kerekasztal-beszélgetésének témája a One of Us (Egy Közülünk) szerepét boncolgatta annak fényében, hogy egyre inkább teret látszik nyerni az ún. Új Világrend (New World Order), amely minden szempontból élet- és emberellenes.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
budapesti demográfiai fórum 2
2017. május 27. Gyarmati Orsolya

A kerekasztal-beszélgetést Marguerite Peeters, az amerikai Dialogue Dynamic Institute igazgatója moderálta. Peeters bevezetőjében rámutatott: egyre több országban támogatják az eutanáziát, az azonos neműek házasságát és az abortuszt. A korábban az ENSZ-ben tevékenykedő igazgató úgy látja: a globalizáció következtében fogságba estek azok az értékek, amelyekért az életvédők harcolnak.

Alberto Barcena, a San Pablo CEU Egyetem professzora előadásában kiemelte: „A szabadkőműveseknek sikerült az ENSZ soraiba beférkőzniük, hogy ott családellenes intézkedésekért lobbizzanak. Az Új Világrendhez nagyon sok közük van, igyekeznek a hagyományos vallásokat háttérbe szorítani – most már az ENSZ segítségével, éppen ezért mindazok, akik a család és a hagyományos értékek védelmében lépnek fel, rendkívül nehéz dolguk van.” A professzor hozzátette: Az, hogy Magyarország elfogadta a 2011-es alaptörvényt, nagy reményeket ébresztett bennünk, hiszen az szembement az európai trenddel. Magyarország ezzel azóta is egyedül van, s sok támadás éri. José Manuel Barroso, az Európai Bizottság volt vezetője maga is szabadkőműves, és mindent megtett azért, hogy Magyarországot letérítse az általa választott útról, ám ez nem sikerült neki. Ez mindannyiunknak erőt ad.”

 

Marek Jurek európai parlamenti képviselő elmondta: „Amikor a Szovjetunió felbomlott, II. János Pál pápa kiadott egy enciklikát, mintegy reakcióként a születőben lévő új Európára. Ám a relativista demokrácia, amely ekkor sok helyen létrejött, a diktatúrának adott teret, amelyben egy véleményt kell elfogadni kötelezően. Az EP például nem úgy beszél az abortuszról, mint egy problémáról, amit meg kell oldani, hanem úgy, mint egy opcióról. Ugyanez a helyzet a családban: az LMBT tagjainak egyre több és több joga van, családot alapíthatnak, házasságot köthetnek, gyermeket vállalhatnak. Az EP ebbe az irányba halad.

Franciaországban védik az abortuszt. A törvény úgy van megfogalmazva, mintha azt mondaná: az életet nem szabad védeni. Az alkotmány szerint az abortusz alapvető jog, amelyet az államnak kötelessége biztosítani. Mindez azt jelenti, hogy tulajdonképpen a természet ellenében hozunk törvényeket. Nekünk, életvédőknek tehát óriási a felelősségünk. Mindig a természet törvényeit helyezzük előtérbe, ezek nem javaslatok, lehetőségek, hanem alapvető kiindulási pontok kell, hogy legyenek.”

Guillaume Bernard, történész, a politikatudomány szakértője beszédében úgy fogalmazott: „Úgy vélem, hamarosan előkerül egy negyedik generációs emberi jog, amelyekben már nincs ember, ahol a jogokat már nem felfedezzük, hanem kialakítjuk. Az emberi jogok első generációja a XVIII. században született. Az emberek egyre többször követelik a jogokat az államtól. Ilyen például a szexualitás: az új jogok már azt követelik, hogy mindenki saját maga határozza meg nemét, függetlenül attól, hogy nőnek vagy férfinak született. Ezen új gondolkodásmód szerint az ember csak akkor ember, ha tudja gyakorolni a szabadságát a saját szemszögéből. Megszületette tehát az akaraton alapuló jog. Kérdés tehát, nem kellene-e visszatérni az emberi jogok tradicionális felhasználásához, amely az emberen alapul a méltóság mentén?”

 


A demográfiai témákban a Családok Budapesti Világkongresszusa kapcsán írt cikkeink linkjei: 

„A család maga a természet, és a természet végső soron mindig győzedelmeskedik” – további köszöntések a Családok XI. Világkongresszusán

“Ne diszkriminálják a nagycsaládosokat!

Novák: “A család a legfontosabb közösség”

“A szülők közti jó kapcsolata az alapja a gyermek kiegyensúlyozottságának!”

Harrach Péter: “A demográfiai helyzet alakulása nemzeti sorskérdés”

“Helyre kell állítani a természetes reprodukciót Európában – ez nemzeti ügy

“Nem érdekel, mások miért nem tartják jónak a családot!

Zimbardo: „Az online hedonizmus a nap 24 órájában elérhető”

„Olyan időket élünk, amikor vitatják azt, hogy a család csodálatos, az élet értékes. Mi tudjuk, hogy az”