Családháló

Kezdőoldal Háttér „Az igazság már nem egyértelmű, hanem nézőpont kérdése!”

„Az igazság már nem egyértelmű, hanem nézőpont kérdése!”

Az Életvédő Fórum délelőtti programja három előadással zárult. Az előadók az élet és az anyaság védelméről, a mesterséges megtermékenyítésről és a szabadság igényéről beszéltek.

Írta: Gyarmati Orsolya,

Elsőként Todd Huizinga diplomata, a Paul B. Henry Institute for the Study of Christianity and Politics társalapítója, a Transatlantic Christian Council munkatársa tartott előadást. A szakértő rámutatott: „A Nyugati társadalmakban egyre nagyobb a szakadék a világnézetek között, a progresszív elit és ellenpólusuk között. A különböző világnézetek teljesen ellentétes elképzeléseken alapulnak azzal kapcsolatban, hogy mi az igazság, mi a jó és mit jelent embernek lenni.

1787-ben és 1788-ban adták ki az Emberi Jogok Nyilatkozatát. Érdekes látni, mennyire fontos részét képezi ennek a dokumentumnak az emberi természet megváltoztathatatlan igazsága. Az Egyre többen esnek a relativizmus áldozatává, amelyben az igazság már nem egyértelmű, hanem nézőpont kérdése. A posztmodernizmust szkepticizmus és szubjektivitás jellemzi. Ez a fajta szubjektív relativizmus, a kétely, hogy az igazság nem igaz azt mutatja.

A világot az individualizmus uralja, a valóság is ez alapján formálódik, tehát az igazság ma már azt jelenti, hogy én egyénként mit gondolok annak, és az én méltóságomat sérti, ha valaki nem fogadja el a saját döntésemet a saját igazságommal kapcsolatban. Tehát ha férfiként szerelemes vagyok egy másik férfiba, akkor jogom van összeházasodni vele. Ha én transzneműként a női mosdók akarom használni férfiként, akkor ahhoz is jogom van. A szabadság tehát most már azt jelenti, hogy hátat fordíthatok az objektív igazságnak.”

A második előadás az élet és az anyaság védelméről, valamint a várandós tanácsadás a jövőért témájáról szólt. Az előadó, Kristijan Aufiero, a német Profemina szervezet igazgatója konstatálta: „Semmi sem tudja pótolni azt az űrt, amelyet az abortuszok képeznek. Nem tudom elmondani, milyen súlyos következményei vannak ezen döntéseknek.”

Németországban naponta 15 ezerszer keresnek rá az abortusz szóra. A Profemina Szervezet felismerte feladatának, felelősségének súlyát, ezért először is létrehozott két csatornát. Az egyiken keresztül az oldal támogatói felé kommunikált, a másikon azokat a nőket szólították meg, akik válságterhességet éltek át.

„Mindenki hiányzik, aki nem születik meg!” – szól a Profemina mottója. Aufiero így zárta beszédét: „Mindent megteszünk, hogy segítsük a nőket és a családokat a terhességi krízisben. Sokan hívnak minket radikálisaknak, fundamentalistáknak, pedig csupán odafigyelünk azokra, akik bajba kerültek és segítséget keresnek. Mi ezt meg tudjuk nekik adni, mert hisszük, hogy mindig az élet a jobb választási lehetőség. Bármit is mondanak mások, amikor itt körülnézek, hősöket látok, akik harcolnak egy szolidaritáson alapuló társadalomért, amely odafigyel a várandós nőkre és a súlyos életválságokból jó kiutat kínál.”

 

A délelőtti program záróelőadása az in vitro megtermékenyítés etikai kérdéseit vette górcső alá. Jean Marie Le Méné, a Fondation Jerome Lejeune elnöke úgy kezdte beszédét, hogy nem elég az abortuszról beszélni, rendkívül fontos, hogy a lombikbébi programot, a mesterséges megtermékenyítést se felejtsük ki a diskurzusból.

„A mesterséges megtermékenyítés az érme másik oldala: a vágyott gyermekeket beültetik a nők hasába, miközben a nem kívánt gyermekeket kiveszik az abortusz során. Az IVF során az orvostudomány révén fogannak meg a kisbabák, ám figyelembe kell venni azt is, hogy ilyenkor Istent játszunk. A mesterséges megtermékenyítés technológiája egyre fejlettebb. Rendkívül jövedelmező üzletág hatalmas piaccal. A nők hatalmas kálváriát járnak be egy-egy lombikprogram során.

Mi a mesterséges megtermékenyítés jövője? Már sikerült mesterségesen létrehozni női és férfi ivarsejteket állatkísérletekben. Néhány éven belül tehát nem lesz szükség spermára és petesejtre, jöhet az „embergyártás”. Természetesen bele lehet nyúlni a mesterségesen létrehozott embrió genetikai állományát, a születendő gyermek tulajdonságait, nemét módosítani. Tudjuk, hogy már dolgoznak a mesterséges méhen és hamarosan embernél is ki fogják próbálni. Ez tehát a jövő, ami ránk vár. Az Európai Etikai Bizottság elé került már az a kérdés, hogy férfiakba lehessen méhet ültetni, hogy ők is kihordhassanak egy gyereket. Franciaországban már létrehoztak olyan embriót, amelynek három embertől származik a genetikai állománya. E gondolkodásmód mentén eltűnnek a Down-kórosok, mert kiiktatjuk a genetikai betegségeket. Ez pedig nem más, mint eugenetika.

A gyermek nem projekt. Franciaországban mindenre a projekt szót használjuk. A nem tervezett gyermek például nem gyermek, hanem projekt. Sokat halljuk, hogy az embereknek meg kell adni a választás szabadságát, hogy akarnak, vagy nem akarnak gyereket. Ám ha már megfogant egy magzat, onnantól kezdve nem szabad, hogy legyen választás.

 

 

Tóth Ágnes, szülész-nőgyógyász, NaProTechnológiát alkalmazó orvos ugyanebben a témában prezentált, bemutatva a NaProTechnológiát, mely módszer részletes orvosi kivizsgálásokkal, a valódi probléma megtalálásával és gyógyításával lehetővé teszi a természetes fogantatást, s nem utolsó sorban elhárulnak az etikai, morális aggodalmak is.

„A meddőség a fiatal párok 15-20 százalékát érinti Magyarországon. Nem szabad diagnózisként tekinteni a meddőségre, sokkal inkább úgy kell kezelnünk, mint tünetre. Terméketlenség esetén vagy a mesterséges utat választjuk, amely kikerüli a problémát, amely létrehozta a meddőséget és nem veszi figyelembe az életet. A másik út egy olyan megoldás, amely helyreállítja a termékenységet – ez pedig a NaPro Technológia.

A lombikbébi-program sok kérdést felvet. Ugyanezek felmerülnek a NaPro Technológiával kapcsolatban is. Ez a módszer önmegfigyelésen, valamint lelki és fizikai gyógyításon alapul, a háttérokok megoldását követően pedig a NaPro munkatársai végigköveti és végigtámogatja a nőket a 9 hónap alatt. A technológia minden második párnál sikeres, ráadásul jóval olcsóbb, ezért jóval több pár meg tudja engedni magának, s etikus is, hiszen nincsenek lefagyasztott embriók, nincs embriószelektálás, vagy a „felesleges” embriók elpusztítása.”

 


A demográfiai témákban a Családok Budapesti Világkongresszusa kapcsán írt cikkeink linkjei: 

“Teljes mértékben radikálisan kell fellépnünk!”

„Az, hogy Magyarország elfogadta az alaptörvényt, nagy reményeket ébresztett bennünk!”

„A család maga a természet, és a természet végső soron mindig győzedelmeskedik” – további köszöntések a Családok XI. Világkongresszusán

“Ne diszkriminálják a nagycsaládosokat!

Novák: “A család a legfontosabb közösség”

“A szülők közti jó kapcsolata az alapja a gyermek kiegyensúlyozottságának!”

Harrach Péter: “A demográfiai helyzet alakulása nemzeti sorskérdés”

“Helyre kell állítani a természetes reprodukciót Európában – ez nemzeti ügy

“Nem érdekel, mások miért nem tartják jónak a családot!

Zimbardo: „Az online hedonizmus a nap 24 órájában elérhető”

„Olyan időket élünk, amikor vitatják azt, hogy a család csodálatos, az élet értékes. Mi tudjuk, hogy az”

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Ha látni akarja még az öccsét! – Cziner Gizella története 1. rész

Vége a háborúnak. A fiatalok tele vannak reménnyel: végre jön a „pálfordulat”. Ám 1945. február 25-én – igen, Pálforduló napján...

Close