Az odafigyelést és a tenni akarást díjazták

Az önkéntesség, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok esélyteremtése és a gyermekvédelem területén kiemelkedő munkát végző embereknek adtak át miniszteri elismeréseket kedden Budapesten.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
novák katalin
2018. január 24. MTI

Budapest, 2018. január 23. Novák Katalin család- és ifjúságügyért is felelõs államtitkár beszédet mond a Szent Kristóf a Gyermekekért-díj, az Esélyteremtésért-díj és a Pro Voluntarius-díj ünnepélyes átadásán az Emberi Erõforrások Minisztériumában (Emmi) 2018. január 23-án. Jobbra Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkár (j2) és Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkár (j3). MTI Fotó: Balogh Zoltán

Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Pro Voluntarius, az Esélyteremtésért és a Szent Kristóf-díjak átadásán arról beszélt, hogy azok az „életképes közösségek”, ahol az emberek figyelme túlterjed saját magukon és a szűk környezetükön, másokra is képesek figyelni, felelősséget éreznek másokért, többletenergiát és időt áldoznak mások segítésére. Az átadott elismerések erről az odafigyelésről és a tenni akarásról szólnak – fűzte hozzá.

Czibere Károly, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára úgy fogalmazott, a kitüntetettek bizakodást és reményt adnak azoknak, akik sokszor úgy érzik, hogy róluk lemondtak és elfeledkeztek. Nem nézik tétlenül, ha valaki elakad, hanem a kormánnyal együtt az a vágy hajtja őket, hogy mindenkit elindítsanak a saját útján. 2010 előtt sok „elakadt út” volt Magyarországon, de azóta jól bevált gyakorlatokkal sikerült felszabadítani az utakat – mondta, példaként említetve, hogy ma már a romák negyven százaléka dolgozik, és a roma gyerekek majdnem száz százaléka jár óvodába.

Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára megköszönte a díjazottaknak, hogy nekik az “építkezés és a szolgálat” a legfontosabb, mert mindez erősíti az országot és a nemzetet.

A díjazottak között volt a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthona, az Otthon Segítünk Alapítvány, az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület, valamint Tóth István György, a Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. vezérigazgatója.

(Fotó: Balogh Zoltán/MTI)