Az örökbefogadott gyerek nem számít?

Kinga is tisztában van vele, hogy örökbefogadás útján került a családjába. S azt, hogy ez az ő családja, senki nem vitatja. Sem a rokonok, sem a szomszédok, sem az orvosok, sem a pedagógusok, senki. Csak a Hivatal.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 05. czefernek.lena

M. Kinga Gy. Kingaként jött világra. Ebben nincs semmi különös. Ha férjhez megy, könnyen meglehet, hogy X. Y. Kingaként él tovább. Az már technikailag inkább érdekes, hogy amikor a szüleihez került, akkor az új vezetéknév mellé új anyakönyvi kivonatot, TAJ-számot, adószámot, személyi igazolványt, útlevelet is kapott. Ha úgy tetszik, új személyiség született, a régit el kell felejteni A Hivatalnak. A szülőknek nem, ők mindig is tudni fogják, ahogyan Kinga is tisztában van vele, hogy örökbefogadás útján került a családjába. S azt, hogy ez az ő családja, senki nem vitatja. Sem a rokonok, sem a szomszédok, sem az orvosok, sem a pedagógusok, senki. Csak a Hivatal.

Éppen ezért könnyen meglehet, hogy csupán félreértés, hogy az, aki a népszámlálásra összeállította a kérdőívet, ezt írta a 15. pontba:

“Élve született gyermekeinek száma (….): Figyelembe kell venni azokat a vér szerinti gyermekeket is, akik máshol, más családban vagy állami gondozásban élnek, elköltöztek, vagy meghaltak. Nem szabad figyelembe venni az örökbe fogadott és a nevelt gyermeket. Ha a személynek nincs élve született gyermeke, a kitöltést a 17. 1. kérdéssel kell folytatni.”