Balog: lényegesen javultak a gyermekes családok életkörülményei

Lényegesen javultak a gyermekes családok életkörülményei az elmúlt évben – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere kedden Budapesten, az Országgyűlés népjóléti bizottsága előtti éves meghallgatásán, amelyen a családpolitikáról, az egészségügyről, a szociálpolitikáról és a romák helyzetéről is beszélt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
novák katalin
2017. november 22. MTI

Budapest, 2017. november 21. Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere éves miniszteri beszámolóját tartja az Országgyûlés népjóléti bizottságának ülésén a Parlamentben 2017. november 21-én. Mellette Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Balog Zoltán azt mondta, a változás mértékét jelzi, hogy ma másfélszer annyit ér egy átlagos, kétszülős, gyermekes család nettó átlagkeresete, mint 2010-ben. A miniszter arról is beszélt, hogy a kormány úgy döntött, 2018 a családok éve lesz.

Az egészségügyben a rendszerváltás óta nem volt ilyen kiterjedésű és mértékű béremelés. Bár a korábbi kormány kedvezőtlen helyzetet hagyott maga után a szektorban, az elmúlt években sok mutató javult, a legtöbb romló trendet megfordították – hangsúlyozta a miniszter.

(Fotó: Máthé Zoltán/MTI)