Belilul a Lánchíd a PICikért!

Minden évben világszerte november 17-én tartjuk a Koraszülöttek Világnapját. Ebből az alkalomból már évek óta több magyarországi emblematikus épület lila megvilágításba burkolózik. Pl. A soproni Tűztorony, a debreceni Víztorony, a Lánchíd Budapesten és pécsi Zsolnay-szobor.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. november 17. Babafalva

A Viágnap és a lila szín története:

Immáron hagyomány, hogy minden évben Egyesületünk kezdeményezésére a Lánchíd lila színben ünnepli a magyar koraszülött babákat és szüleiket.

Miért lila? Egy kis “kora” történelem:

Az EFCNI– Európa, a LittleBigSouls Afrika és a March of Dimes – USA koraszülöttekért szervezetek 2009-ben találkozót szerveztek azzal a céllal, hogy együttes erővel felhívják a világ figyelmét a koraszülött babákra és a magas számú koraszülések arányára. Az EFCNI kezdeményezésére egyetértettek abban, hogy a Koraszülöttek Világnapját minden év november 17-én ünnepeljék minden országban, minden kontinensen. Szerettek volna egy közös szimbólumot, amely jelképezi a világnapi eseményeket, amelyről mindenkinek egyből a PICi babák jutnak eszébe. Volt egy szín, amely már számos szervezet logóján megjelent. A lila szín szimbolizálja a reményt, hitet, bátorítást, együttérzést, amelyek tökéletesen illeszkednek a Világnap jelentéséhez, üzenetéhez. Ezért az EFCNI, LittleBigSouls és a March of Dimes úgy döntött, hogy a lila szín legyen a világnapi események kampány színe.

A cikk itt folytatódik!