Betör a Lego a magyar iskolákba

Együttműködési megállapodás született a magyar kormány és a Lego között, így a magyar iskolákban is elérhetővé válik a dán cég játékain alapuló oktatási módszer. Nem csak a programozást, de a matekot és a nyelveket is építőkockákkal tanulhatják a diákok. Első körben száz iskolában indítják el a programot, ahol a legerősebb volt a gyerekek lemorzsolódása.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 25. Origo

Együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormány és a Lego Education. Az erről szóló dokumentumot Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára és Brian Baptista, a Lego csoport oktatási részlegeként működő Lego Education kormányzati és közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója látta el aláírásával a Külügyminisztériumban.

Brian Baptista hangsúlyozta: a dán cég elkötelezett a jövő generációjának képzésében, az 58 éve szabadalmaztatott építőjátékra épülő oktatási módszerükkel a tudás jobb elsajátítását, a problémamegoldást, a kreativitást és az összedolgozást segítik, továbbá megalapozzák az olyan képességek elsajátítását, amelyek azon munkahelyek betöltéséhez lesznek szükségesek, amik ma még nem is léteznek.

lego_fractions1

A megállapodás révén megnyílik a lehetőség arra, hogy a világszerte bevált módszertan érkezzen a magyar iskolákba – mondta Czunyiné Bertalan Judit.

A cikk itt folytatódik!