Biciklik, zenék, fesztiválok – hétvégi programajánló

Tavaszünnep, folyóparti barangolás malomkőhajítás, mesekönyvkészítés és mini design...mindez most hétvégén! Olvasátok el programajánlónkat!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 19. Gyarmati Orsolya

Tavaszünnep, folyóparti barangolás malomkőhajítás, mesekönyvkészítés és mini design…mindez most hétvégén! Olvasátok el programajánlónkat!


Biciklik, zene és folyóparti játék a Római-parton

Április 20-án rendezik meg Budapest legkedveltebb pihenőhelyén, a Római-parton azt a folyópartim egész napos programsorozatot, amelyen a családokat vízparti barangolás és játékos totó, valamint zene várja a Föld napja tiszteletére, a bringásoknak pedig délelőtt vezetett túra is indul a helyszínre.

link itt!

A Design Terminál elindítja kicsiknek szóló design műhelyét, a Mini Terminált

Havonta egyszer Mini lesz a Design Terminál, birtokukba veszik a gyerekek és igazi kis designerként tervezik át az őket körülvevő világot. Ezen túl rendszeres designműhellyel várjuk a 6-12 éves kisiskolás korosztályt!

Info itt!

20. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál Budapest

Az immáron 20. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon már tegnap elkezdődtek a programok és egészen vasárnapig várják a nagyok mellett a kicsiket is a gyermekeknek kialakított külön szekcióval, a Gyerek(b)irodalommal, ahol a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokon is részt vehetnek a gyerekek. Lesz rajzpályázat, saját mesekönyv készítése, új mesekönyvek bemutatása, kézműveskedés és Katáng koncert is.

Klikk ide a továbbiért!

Kis Könyves Éj 2013 Budapest, Budakeszi, Biatorbágy

27 független könybesbolt és több kulturális intézet részvételével 2013. április 19-én délután 16 órától éjfélig a Kis Könyves Éj keretében számos kedves, felfedezésre érdemes apró boltocska várja vidám, friss programokkal – könyvbemutatókkal, kiállításokkal, koncertekkel – a könyvek szerelmeseit Budapesten és az ország több más városában. A rendezvény célja, hogy felhívja a városlakók és az idelátogatók figyelmét a kis könyvesboltok különleges hangulatára, sokféleségére s hogy felélénkítse a könyvesboltba járás divatját.

Klikkelési lehetőség

Zenei komolykodó – a Zeneakadémia vonósainak hangszerbemutatója gyerekeknek

Hogy mit csinál egymással a húr meg a vonó? Tud-e brummogni a hegedű és nyivákolni a nagybőgő? Hogyan legózott zenei gondolatokkal Wolfgang Amadeus Mozart? Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel április 20-án 11 órakor a Zeneakadémia vonós hangszerbemutatóján. A programot elsősorban 6-12 éveseknek ajánlják (s persze a kistesóktól a dédszülőkig mindenkinek).

További részletek

Rügyfakadás Tavaszünnep Gyenesdiáson – (2013. április 20. – 2013. április 21.)
 
Április 20-án és 21-én tavaszköszöntő szabadtéri rendezvényt tartanak Gyenesdiáson. Lesz főzőverseny szabadtűzön,”régi korok konyhája”, játékos programok, kirándulás, lovas- és íjászbemutató, sodrófahajító és malomkődobó verseny is.

Több infó