Biztonsági öv: a lustaság veszélyezteti a gyermekeket!

A rohanásra, vagy a rövid útra hivatkozva egyre többen hagyják figyelmen kívül a legalapvetőbb autós biztonsági szabályokat. Sokan biztonsági öv nélkül, az első ülésre ültetve kocsikáznak gyermekükkel, holott ezt csak biztonsági ülésben, hátul tehetnék meg - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülő
2018. október 24. csalad.hu

Számtalan kifogást hallottak a brit Co-op Insurance biztosítótársaság munkatársai, amikor arról készítettek felmérést, előfordul-e, hogy a válaszadó megszegi a gyermekek utazására vonatkozó biztonsági előírásokat. Mint kiderült, nagyon sokan gondolják úgy, hogy az autójukban ülve semmilyen bántódásuk sem eshet, ezért csak felesleges macera a biztonsági gyermekülés használata. A leggyakoribb indok a sietség, vagyis az, hogy nincs idő a becsatolással bajlódni, elég, ha a sima öv mögé szorítjuk a fiatalt, vagy még azzal sem bajlódunk. A 12 esztendőnél fiatalabb ifjak esetében minden tizedik szülő jár így el (a válaszadók 13 százaléka).

A Huffington Post című lap brit kiadása szerint a szigetországban megkérdezett szülők majdnem negyede (22 százaléka) hagyja figyelmen kívül a biztonsági előírásokat, és még a biztonsági övét sem köti be öt esztendős gyermekének. Érdekes módon a legnotóriusabb szabályszegők az óvodás és kisiskolás kor közötti gyermekkel utazó felnőttek. Leginkább kettő és nyolc év között jellemző, hogy már, illetve még nem használják folyamatosan a kocsi biztonsági eszközeit, hiába kötelező.

A cikk folytatásához kattints.