Biztos Kezdet Gyerekházak nyílnak a sarkadi kistérségben

Biztos Kezdet Gyerekházak nyílnak áprilisban a gyermekszegénység kezelésére a sarkadi kistérségben, Geszten, Biharugrán és Okányban, az általános iskolákban pedig közösségi házak létesülnek Geszten és Okányban - tájékoztatta a Sarkadi Többcélú Kistérség Társulás programvezetője az MTI-t.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 27. Gyarmati Orsolya

 Biztos Kezdet Gyerekházak nyílnak áprilisban a gyermekszegénység kezelésére a sarkadi kistérségben, Geszten, Biharugrán és Okányban, az általános iskolákban pedig közösségi házak létesülnek Geszten és Okányban – tájékoztatta a Sarkadi Többcélú Kistérség Társulás programvezetője az MTI-t.

 


Máriné Nagy Adrienn elmondta: a Biztos Kezdet Gyerekházak a sarkadi kistérség 11 településén nyújtanak a gyermekek és szüleik részére legalább nyolc-tíz speciális pedagógiai és gyógypedagógiai szolgáltatást.  


Hozzátette: a Biztos Kezdet Gyerekházak programja az “Együtt a gyermekeink jövőjéért” program része, amellyel a Sarkadi Kistérség Többcélú Társaság az Európai Szociális Alapból 540,8 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A program megvalósítása 2012. augusztusban indult és 2015. július 31-én fejeződik be. Célja, hogy 36 hónap alatt kialakítsanak a kistérségi szinten egy önszerveződő, önfenntartó intézményhálózatot és szolgáltatási rendszert, amelyben a hátrányos helyzetű családokban születésüktől kezdve gondozást kapnak a gyermekek. 


A Sarkadi Kistérség Többcélú Tárulás 11 településén 24 358 ember él, a 18 éven aluliak száma 4 929. Sarkadon és a többi településen 800 olyan háztartás van, ahol egyik szülő sem dolgozik, 837 háztartásban pedig három vagy több gyereket nevelnek.