Botrány: Az Európai Bizottság le akarja állítani az Anya, Apa, Gyerekek-kampányt!

Az Európai Polgárok kezdeményezése, az Anya, Apa Gyerekek, amely a család és a házasság önkényes újradefiniálása ellen kampányol, mindössze nyolc hónap alatt majd’ félmillió aláírást gyűjtött össze, és ezzel esélyessé vált arra, hogy elére a célját, és 2017 április 3-ig (tehát egy év alatt) összeszedjen egymillió aláírást.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 12. Családháló

Ám mindeközben a kezdeményezés mögött álló emberek és az Európai Bizottság között egyre feszültebb a viszony. Utóbbi a kezdetektől kifejezte ellenérzését az Anya, Apa, Gyerekek iránt, mivel szerinte az Európai Polgárok kampányukkal nagyon sok ember érdekeit és érzéseit sértik meg, miközben akadályozzák a házasság és a család újradefiniálásának folyamatát.

Ironikus módon, miközben az európai gyerekek nagy többséggel egy anya és egy apa (értsd: egy férfi és egy nő) alkotta családban nő fel, azt az Európai Bizottság is elismeri, hogy az újradefiniálás nagyobb érdeke a „kisebbségnek” mint a nagy többségnek. Ennek ellenére bizonyos EB-tagok, különösen Frans Timmermans alelnök és Věra Jourová bizottsági tag már eddig is többször tettek radikális lépéseket ezeknek a kisebbségi csoportoknak a kedvéért.

Portrait of a extended happy family standing in the park.

Portrait of a extended happy family standing in the park.

Ennek fényében nem csoda, hogy az EB mindent megtesz, hogy megakadályozza az Anya, Apa, Gyerekek féle kezdeményezések sikerességét. Ennek érdekében azért harcolnak, hogy lerövidítsék az aláírásgyűjtés időtartamát az eredeti egyharamadára. Az Európai Polgárok bejelentették, hogy a gyűjtés az EB próbálkozásai ellenére 2017 április 3-ig tart, és egyúttal felszólították az EB-t, hogy távolítsa el honlapjáról a félrevezető információkat. Az EB ugyanis a kezdeményezés első napjától számolja az egy évet, miközben a törvény kimondja, hogy az aláírásgyűjtéseknél (evidens módon) nem az számít, mikor kezdődött egy projekt, hanem az, hogy mikor kezdték el az aláírások gyűjtését.

via