Budapesten tartják idén a Családok Világkongresszusát

Budapesten rendezik meg ebben az évben a Családok Világkongresszusát (WCF) május végén. Larry Jacobs, a szervezet főigazgatója közleményében azt írta, Magyarország már megmutatta, hogy vezető szószólója a természetes családoknak Európában és reményét fejezte ki, hogy a kongresszus megerősíti eddigi kapcsolataikat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. február 08. MTI

Happy family standing on the beach on the dawn time; Shutterstock ID 132280652; PO: david-today

 Emellett azt is reméli, hogy a találkozó segít létrehozni egy olyan szövetséget, amelyben azon országok foglalnak helyet, amelyek támogatják a családokat, védik a házasságot, a családot és az emberi élet szentségét.

A magyar szervezőbizottság elnöke Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. A téma a családbarát nemzetek építése, a családok erősítése lesz, a Budapest Kongresszusi Központban és a Parlamentben háromezer delegált vesz majd részt a találkozón.

A washingtoni székhelyű szervezet közlése szerint a május 24 és 28 között megrendezendő találkozó részeként tartják meg május 25-én a Budapest Demográfiai Fórumot és a “Viva Familia” fesztivált és parádét, a felvonulás a Kossuth Lajos térről indul majd. A szervezet közleményében azt írta, a magyar kormány a családtámogató és életigenlő szervezetek “hősévé” vált azzal, hogy alkotmányosan “védte meg” a férfi és nő közötti házasságot, valamint az életet.