Csak bűvészkedik a francia kormány?

Roselyne Bahcelot asszony arra használta fel elancourti (Párizs külvárosa) látogatását, hogy ötéves családpolitikai tervét dicsérje.  A gyermekfelügyeleti gonddal küzdő francia szülők azonban feltehetően nem értenek vele egyet- írja a l’Humanité.fr

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 10. szabo.daniel

Roselyne Bahcelot asszony arra használta fel elancourti (Párizs külvárosa) látogatását, hogy ötéves családpolitikai tervét dicsérje.  A gyermekfelügyeleti gonddal küzdő francia szülők azonban feltehetően nem értenek vele egyet- írja a l’Humanité.fr.


A kritikus hangvételű cikk Roselyne Bachelot szolidaritásért és társadalmi kohézióért felelős miniszter bejelentését bírálja, miszerint 200 ezer három éven aluli gyermek számára fog a kormány gondozási lehetőséget – bölcsődei férőhely, nevelőnők stb. – biztosítani.

Ez egyrészt nem elégíti ki a becsült 350 ezer férőhelyes igényt, másrészt a terv nem is tud valójában megvalósulni. Az új helyek ugyanis a meglévő szabályok rugalmasabbá tételének lesznek az eredményei, amely így nem valós intézkedés, ráadásul a gyermekgondozói szolgálat minőségének rovására fog menni. A cikkíró a lépést bűvészkedésnek nevezi, és megjegyzi, hogy a francia kormány számára nem prioritás a családok helyzete.

A cikk eredetije itt olvasható.