Csaknem ezer nagycsaládnak könnyítette meg az iskolakezdést a tanszergyűjtő akció

Kétezer-négyszáznyolcvannégy nagycsaládban élő gyermek és szüleik kaptak tanszereket az elmúlt napokban a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Auchan szeptember 2-án zárult tanszergyűjtő programjában. A tanulást segítő eszközöket az Auchan áruházakban vásárló családok ajánlották fel az Auchan Segítő Közösség Programjának keretében. A segítségnyújtás szervezői köszönik az adományokat, és a sikeres akciót követően további együttműködést terveznek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
iskolakezdés
2018. szeptember 07. MTI

Sajtótájékoztatón mutatta be ma a Nagycsaládosok Országos Egyesülete az Auchannal közösen lebonyolított tanszergyűjtő programja eredményeit. Az iskolakezdési csúcsszezonban meghirdetett felhívás több ezer, segíteni akaró családhoz eljutott, így összesen közel huszonkilencezer tanszer gyűlt össze szeptember elejére az áruházakban kihelyezett gyűjtődobozokban. A gyűjtésben hétszáznegyvennyolc nagycsaládos önkéntes vett részt.

A tanszergyűjtést lezáró sajtótájékoztatón részt vett Dr. Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy „Jó látni azt a társadalmi összefogást, amelynek eredményeként hatalmas mennyiségű tanszer gyűlt össze, melyek a rászoruló családokhoz jutottak el. Köszönjük a kezdeményezést és az együttműködést a szervezőknek, amelyet sikernek könyvelhetünk el. Bízom abban, hogy a tanévkezdés minden családban zökkenőmentesen indult, melyhez a kormány széleskörű támogatást nyújtott.”

“A tanszergyűjtés számokban mért eredményét és a boldog családokat látva kiemelkedően sikeresnek értékeljük a programot, amelyet reményeink szerint újabbak követnek majd. Köszönet illeti mindezért elsőként az adományozókat, a segítőkész emberek sokaságát, valamint az Auchan munkatársait, s a közel nyolcszáz (748 fő), a gyűjtésben és válogatásban résztvevő önkéntesünket, akik nélkül nem valósulhatott volna meg ez a hosszan tartó akció” – mondta el Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.

„Mindig szívesen csatlakozunk partnereink családokat támogató kezdeményezéséhez, hiszen több mint 7000 munkavállalónk jó része szintén gyereket nevelő családos dolgozó, akiknek számos programmal igyekszünk megkönnyíteni a család és a munka egyensúlyának megőrzését. A tanszergyűjtés sikerén felbuzdulva a jövőben is nagy örömmel veszünk részt a NOE-val közösen szervezett együttműködésekben” – mondta Adorján Abigél, az Auchan Retail Magyarország kommunikációs menedzsere.

A pluszban vásárolt felajánlások között számos, az iskolakezdéshez hasznos eszköz szerepelt, melyeket a NOE munkatársai válogattak át és rendeztek csomagokba korosztályok szerint a gyűjtés kedvezményezettjei számára. A megvásárolt taneszközök mellé sokan rövid üdvözlő üzenetet is mellékeltek