Családháló.Pont Kiskunmajsán is

Szombaton Családháló Pontot avattak a Konecsni György Kulturális Központban, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat sokszínű programokon.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családháló.pont
2013. március 14. bencze.aron

Szombaton Családháló Pontot avattak a Konecsni György Kulturális Központban, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat sokszínű programokon.


A kulturális központ évek óta élen jár a családbarát programok megrendezésében, 2008 óta több, mint ötven családi napot szerveztek már és az intézmény jelenleg tizenkét olyan klubnak ad otthont, mely gyermekekkel és családokkal foglalkozik. A hat évvel ezelőtt meghirdetett szemléletformáló, közösségépítő programjukhoz azóta nagyon sokan csatlakoztak és vagy szervezőként, vagy önkéntesként, vagy pedig résztvevőként kapcsolódtak be a folyamatba. Ennek a folyamatnak a része volt, hogy a tavalyi évben a szintén az intézményben működő Majsai Nagycsaládosok Egyesületével közösen pályáztak a Családháló Magazin felhívására. A program során az országban tíz Családháló Pontot hoztak létre, melynek egyikét a sikeres pályázat jóvoltából Kiskunmajsán alakíthatta ki a Nagycsaládosok Egyesülete.

Az egyesület így nemcsak összejövetelei alkalmával, hanem a hónapok óta a kulturális központban működő Filmklubjának vetítései alatt is tud szórakoztató megoldásokat kínálni a szép számú gyermekseregnek.

A Családháló Pont avatásán Fogl András alpolgármester szívhez szóló köszöntője után a Napsugár Óvoda „Nyuszi” csoportjának előadását tekinthették meg, akiket Petőfi Sándor: Arany Lacinak című verse elszavalásával Kollár Péter követett, majd a zeneiskola tubakvartettjének műsorát hallgathatta meg a közönség. A műsort Tabajdi Anna gyönyörű székely meséje és Juhász Jázmin szavalata zárta. Ezek után Gesztes Olympia, a Családháló Pont hálózat koordinátora adta át a gyerekeknek új játszósarkukat, ahol Csipak Marika és Terbe Éva jóvoltából kézműves foglalkozásokon is részt vehettek.

A kulturális központ, mint újdonsült Családháló Pont csatlakozott a Családhló Hálózat legújabb felhívásához, melyben indítja jelöltjét a 2012-es Év Bölcsődéje és a 2012-es Év Védőnője kategóriában.