Családi biztosokkal segítené a hitelcsapdában lévőket a KDNP

Családi biztosokkal segítené a KDNP a hitelcsapdába került családokat - közölte a kereszténydemokraták frakciószóvivője csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 31. szabo.daniel

Családi biztosokkal segítené a KDNP a hitelcsapdába került családokat – közölte a kereszténydemokraták frakciószóvivője csütörtökön az M1 Ma reggel című műsorában.


Pálffy István azt mondta, a családi adókedvezmény kiterjesztése után további védelmet biztosítanának azoknak a családoknak, akik “hitelcsapdában (…) vergődnek vagy éppen a szélén táncolnak”. Ez a családi csődvédelem – tette hozzá.

Közölte, létrehoznák a családi biztos intézményét. A biztos “olyan együttműködést folytat a családokkal, amely során öt év alatt mindenki tisztára mossa magát, és utána tiszta lappal indul” – fogalmazott.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a biztos tevékenyen is részt vehet a családi költségvetés összeállításában. “Ez nem valamiféle (…) a családokra oktrojált, felülről irányító biztos, hanem egy együttműködő partner” – hangsúlyozta.

Pálffy István elmondta, a biztosnak komplex szerepe lenne, menedzselné a hitelt, amihez jogi, pénzügyi, közigazgatási ismeretek kellenek.

Az elképzelés szerint a rendszerben több százan, ezren segíthetik majd a magyar családokat – közölte.