Családi kiruccanáson töröd a fejed? Mutatjuk hová ne menj!

Nem könnyű szülőként nyári vagy téli úti célt választani. Ez a 3 térkép segíteni fog, hogy eldönthesd: az egészségügyi-, az utazás biztonsága vagy maguknak az utaknak biztonsága mennyire felel meg az elvárásaidnak!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 17. Családháló

Zika-vírus, terrorizmus,  földrengések és még sorolhatnánk a szempontokat, amiket figyelembe kell vennünk, ha külföldi családi utazást tervezünk.

Egy felmérés szerint a megkérdezettek 72 százaléka gondolja, hogy a 2017-es esztendő rosszabb lesz, mint 2016.  Továbbá,57 százalék szerint 2 év múlva még rémisztőbb lesz a helyzet.

Láthatjuk, hogy az egészségügyi szempontok alapján Magyarország majdnem a legjobb kategóriába került. Az mindenesetre meglepő volt nekünk, hogy Lengyelországgal együtt ugyanabban a halmazban vagyunk, mint Mexikó vagy Egyiptom…

medic

Az utazás biztonsági kockázata szempontjából Szíria, Afganisztán, Jemen, Líbia, Darfur, Szomália, Dél-Szudánban, valamint Timbuktu és Kidal régiók Maliban a legkockázatosabbak. Ezzel szemben áll Norvégia, Svédország, Finnország, Izland, Dánia, Svájc és Szlovénia.

travel

Mennyire biztonságos az adott ország útjain közlekedni? Nem meglepő az eredmény: Afrika és Ázsia jelentős részét jobb ha elkerüljük ezen szempontok alapján:

road

(via)