Családszervezetek a hagyományos családmodell védelmében

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint férfi és nő szeretetközössége, házassága természetes alapja a családnak, amely a gyermekkel, a gyermekekre mondott igennel válik még teljesebbé. Ez az álláspont nem bélyegez meg és nem rekeszt ki senkit, akkor sem, ha vannak, akik – bármilyen okból is – nem ilyen életközösségben élnek. A FICSAK arra is kitér, hogy ma a csendes többség, a magyar családok tízezrei azok, akik - bár nem vonulnak utcára - működtetik az országot.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
ficsak
2018. július 06. Közlemény

A hagyományos családmodell, férfi és nő szeretetközössége védelme érdekében adott ki közleményt két családszervezet, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Fiatal Családosok Klubja.

A NOE közleményében kiemeli, “fontosnak tartjuk, hogy a család ezen alapértékei melletti kiállásért senkit ne érhessenek ilyen vádak”. A szervezet a leghatározottabban visszautasítja, hogy “családanyákat, családapákat azért érjen fenyegetés és megbélyegzés, mert  kiállnak a hagyományos családmodell, egy férfi és egy nő házassága mellett”.

A nagycsaládok országos egyesülete azért is szót emel, mert véleményük szerint a társadalomnak joga van ahhoz, hogy az általa elfogadott elvek (normák) szerint éljen, s azt nyilvánosan is elmondhassa anélkül, hogy ezért  verbális vagy fizikai támadás vagy ennek akárcsak fenyegetése érné. Ezen normák biztosítják azt is, hogy ma Magyarországon bárki elmondhatja és képviselheti különvéleményét – teszik hozzá.

A Fiatal Családosok Klubja szerint Közép-Európa a hagyományos nemzeti, vallási és nemi identitásokat tudatosan romboló és azok értékét folyamatosan támadó ideológiákkal szemben a közösséget és egyént megtartó identitások megvédéséről szól.

“A csendes többségnek ugyanis a véleményterror megmondó embereivel szemben ez a meggyőződése. Ők, a magyar családok tízezrei, bár nem vonulnak utcára azért, hogy nemi vagy nemzeti hovatartozásukat hangoztassák, de közben csendesen működtetik, éltetik ezt a nemzetet” – áll a FICSAK közleményében.

Mint írják, a kisebbségek jogainak tiszteletben tartása mellett a többség jogait megkérdőjelezni abban, hogy megvédjék és népszerűsítsék a számukra fontos értékeket, maga a demokrácia megkérdőjelezése.

A Fiatal Családosok Klubja továbbra is támogatja a többség véleményét képviselő és eredményes építkezést folytató családpolitikát, és ezúton is kifejezi elkötelezettségét a magyar családok, a gyermeket tervező és gyermekeket nevelő anyák és apák mellett – áll a szervezet közleményében.