Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vására – mi is ott leszünk!

Sajtótájékoztatót tartott a szombaton a Várkert Bazárban rendezendő Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásáráról a FICSAK (Fiatal Családosok Klubja). A programon a Családháló is ott lesz!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 20. MTI

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Több mint ötven civil szervezet összefogásának eredményeképp szombaton nyílik meg a Várkert Bazárban az a jótékonysági adventi vásár, amelyen különböző családszervezetek kínálják saját készítésű portékáikat, hogy a befolyt összegből a daganatos gyerekek gyógyulását segítő Őrzők Alapítványt támogassák.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a rendezvényről tartott szerdai, budapesti sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Magyarországon jelenleg mintegy 56 ezer civil szervezet működik, és ezeknek nagyjából a kétharmada az, amely közösséget épít és törődik azzal, hogy mások életét jobbá tegye.soltesz

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy a kormány partnerként tekint a civil szervezetekre és mindig üdvözli azokat a kezdeményezéseket amelyekben több csoport egy nagyobb cél érdekében összefog. Reményét fejezte ki továbbá, hogy az a fajta összefogás és segítségnyújtás, amely most adventkor megvalósul, nemcsak a karácsonyi időszakban, hanem az év többi napján, a kormány támogatásával is létrejöhet.

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kezdeményezésére megszervezett vásáron a legnagyobb, magyar családokat segítő civil szervezetek fognak össze azért, hogy az Őrzők Alapítványon keresztül támogassák a Tűzoltó utcai Gyermekklinika leukémiás és rákos betegeinek gyógyulását. A vásár kiemelt célja továbbá, hogy felhívja a figyelmet a civil szféra erejére, és az adventi időszak jelentőségére is – emelte ki Király Nóra, a FICSAK alapítója, és a vásár megálmodója. Hozzáfűzte: a szombati vásáron a civil szervezetek kézzel készített karácsonyi portékával, változatos színpadi előadásokkal, kézműves műhelyekkel és az egész család számára kikapcsolódást nyújtó programokkal várják az érdeklődőket.