Családszervezetek III. konferenciája

Az ország legszélesebb körű családszervezeti szakmai programjaként 2017. január 17-én a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) folytatta a tavaly elindult hagyományteremtő Családszervezetek konferenciája elnevezésű eseménysorozatát, amelyre az immár tizennyolc hazai és nemzetközi családszervezet tag közé – ide tartozik Mandiner.család is – három újabb szervezetet is meghívtak. Beszámolónk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. január 21. csalad.mandiner.hu

Ahogy legutóbb is, az eseményt Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke nyitotta meg. Elmondta, hogy nagyon jó megtapasztalni a társszervezetek érdeklődését, aktivitását, a családok és az együttműködés melletti elkötelezettséget, és kiemelte, hogy egyrészt a családszervezetekkel, másrészt a kormány képviselőivel olyan aktív és támogató együttműködés alakult ki, amilyenre még nem volt példa korábban Magyarországon. A NOE támogatja a civil szervezetek átláthatóságát célzó kezdeményezést – mondta az elnök.

*

A köszöntő után bemutatkozott a konferencia új résztvevői közül két családszervezet. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal részéről Várfalvi Marianna szakpolitikai koordinátor, egyben a Védőnőkért, Új Szülők és Újszülöttekért Alapítvány kuratóriumi elnöke összefoglalta az Alapítvány szakmai tevékenységét, kiemelve, hogy a 102 éves védőnői szolgálat 2013-ban Magyar Örökség Díjat kapott, 2015-ben pedig Hungaricummá nyilvánították.

A Felelős Szülők Iskolája részéről az alapító Tibenszky Moni Lisa ismertette a 9 éve működő szervezet tevékenységét: segítséget nyújtani az anyává és apává válásban, a család létrejöttének pillanatától, oktatni szakmai tartalommal és érzelmi töltettel is, hiszen egyik sincs a másik nélkül.

*

Ezt követően Dr. Illés Boglárka, az Emmi ifjúságért- és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárának bemutatkozása következett, aki a fiatalokat érintő családpolitikai elképzelésekről tartott előadást. Ennek legfontosabb üzenete: mivel – ahogy a kutatások is alátámasztják – a magyar fiatalok számára még mindig a család az elsődleges referenciapont és információs forrás, így az erős család lehet a fiatalok kivándorlásával szembeni legfontosabb visszatartó erő, tehát az elsődleges cél és feladat egy  erős, stabil családi környezet megteremtése kell legyen. Ismertette az Emmi közelmúltban zajló legfontosabb ifjúságot érintő szakpolitikai tevékenységeit, mint pl. az ifjúságvédelmi stratégia és a digitális stratégia egységes ifjúsági stratégiába való ki/átdolgozását, az Ifjúsági Szakmai Egyeztető Fórum valamint az Új Nemzedék Központ tevékenységét.

A cikket itt tudjátok továbbolvasni!