Családügy: magyar kitüntetés a moszkvai csúcson

Mint arról korábban már beszámoltunk, "A Család és az Emberiség Jövője" címmel a World Congress of Families, illetve annak oroszországi képviselete szervezésében az Orosz Állami Szociális Egyetemen került megrendezésre június utolsó napjaiban a Moszkvai Demográfiai Csúcstalálkozó, amelyen rangos elismerést kapott a magyar miniszterelnök.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 08. szabo.daniel

Mint arról korábban már beszámoltunk, “A Család és az Emberiség Jövője” címmel a World Congress of Families, illetve annak oroszországi képviselete szervezésében az Orosz Állami Szociális Egyetemen került megrendezésre június utolsó napjaiban a Moszkvai Demográfiai Csúcstalálkozó, amelyen rangos elismerést kapott a magyar miniszterelnök.


A konferencia résztvevőit küldött útján köszöntötte Kirill pátriárka, az orosz pravoszláv egyház feje, Dmitrij Medvegyev elnök, valamint Luca Volonte, az Európa Tanács néppárti frakcióvezetője. A megnyitón személyesen szólaltak fel az oroszországi történelmi egyházak küldöttei, valamint Anna Zaborska asszony, szlovák EP-képviselő.

Hazánkat a rendezvényen a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális-, Család- és Ifjúsági Ügyekért Felelős Államtitkárságának küldöttsége képviselte, Soltész Miklós államtitkár vezetésével.

A világ és az egyes országok demográfiai kérdéseivel, a megszületendő és a megszületett gyermekek, valamint a családok és a házasság védelmével, illetve mindezekben az államok, az NGO-k, az oktatási intézmények, az egyházak, a családok és az egyének szerepével foglalkozó konferencia szónokai előadásaikban kitértek korunk olyan veszélyeire, mint a csökkenő népességszám, a családok normális életét feldúló válások, az alkoholizmus, a kábítószerezés vagy az abortusz.

A konferencia plenáris ülésén oroszul elmondott beszédében Soltész Miklós részletesen szólt hazánk új Alaptörvényéről, kiemelve annak a magzati élet, a gyermekek és a családok védelmében betöltött szerepét.

A családok érdekében és védelmében kifejtett tevékenysége elismeréseként a World Congress of Families díját idén Orbán Viktor miniszterelnök kapta. A díjat a plenáris ülésen Soltész Miklós vette át.