Csodát tesznek a színes szalagok? Eláruljuk a Kinesio Tape titkát!

A legújabb gyógyítási technikák közé tartozó Kinesio Tape (magyarul kineziológiai tapasz) egy manapság egyre divatosabb és trendinek számító elasztikus szalag. Ami legelőször tisztázandó a témában, hogy semmiképp nem csodaszer - azonban speciális technika és tudomány áll a hátterében, aminek alkalmazásával csodákat tehetünk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. június 28. FemCafé

Japánból jön a távgyógyító módszer

A „csoda” nem magában az anyagban van, hanem annak szakszerű felhelyezésében. Japánban, Kenzo Kenze gyógyító találta fel a technikát annak érdekében, hogy valamilyen módon kezelhesse pácienseit, akkor is, amikor nincsenek a kezei között. A szalag pamutból készül, az alján egy akrilragasztó réteggel, amivel a bőrhöz rögzítjük. Gyógyszert, vagy bármilyen kémiai hatóanyagot nem tartalmaz, kizárólag a szalag minősége és a felhelyezés technikája rejti a gyógyhatás titkát. Ezáltal semmilyen gyógyszerérzékenység nem okoz kontraindikációt a használatában: nyugodtan használhatják érzékeny bőrűek, kismamák, sőt kisbabák számára is létezik már Tape szalag.

Mire használjuk?

A Kinesio Tape felhasználhatósága nagyon sokrétű. Általában gyógytorna mellett, kiegészítő kezelésként alkalmazzák, így gyakorlatilag 2 kezelés között erősíti a gyógyulási folyamatot. Esetenként azonban már önmagában is rengeteget tud segíteni, például műtét vagy sérülés utáni véraláfutás (heamatoma) eltüntetésében, menstruációs görcsök csillapításában, fejfájás vagy akár emésztési panaszok tüneteinek enyhítésében is. A Tape használatával gyakorlatilag a nyirokkeringést tudjuk fokozni a megfelelő területen, így serkentjük a gyógyulási folyamatot.

A cikk itt folytatódik!