CSOK: Minden hatodik ingatlant így vesznek

Egyre népszerűbb az családi otthonteremtési kedvezmény, ma már minden hatodik ingatlanvásárlásnál CSOK-ot vettek igénybe - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma család és ifjúságügyért felelős államtitkára.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
novák katalin
2017. november 20. MTI

Budapest, 2017. november 16. Veresné Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára expozét tart az egyes családtámogatási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2017. november 16-án. MTI Fotó: Soós Lajos

Egyre népszerűbb az családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK), ma már minden hatodik ingatlanvásárlásnál CSOK-ot vettek igénybe – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin közölte: bár egyre nő az új ingatlan vásárlására igényelt támogatások aránya, még mindig a használt ingatlanok javára billen a mérleg. Ugyanakkor, ha a támogatások összeget veszik figyelembe, akkor az új lakásokra fordítottak többet – jegyezte meg.

Novák Katalin a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, a kormány megtéríti az új nyelvvizsga díját 2018. január elsejétől minden 35 év alatti fiatalnak.

Minden államilag elismert, komplex – szóbeli és írásbeli – sikeres közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgát megtérítenek 34 500 forint erejéig. A támogatást online is lehet majd igényelni – közölte.

MTI Fotó: Soós Lajos