Csökkent a tizenéves terhességek száma

A tizenéves - és fiatal felnőtt anyák születési rátái történelmi mélypontra estek az elmúlt évben az Egyesült Államokban. Eközben a negyven év feletti nők körében mért szülésszámok a legmagasabbak az elmúlt harminc évben - írja a The Times. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 06. czefernek.lena

A tizenéves – és fiatal felnőtt anyák születési rátái történelmi mélypontra estek az elmúlt évben az Egyesült Államokban. Eközben a negyven év feletti nők körében mért szülésszámok a legmagasabbak az elmúlt harminc évben – írja a The Times.  


Az amerikai Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Hivatala (DHHS) által közzétett Nemzeti Élettartam Statisztikák Jelentés (National Vital Statistics Report) szerint a 15-19 éves korosztály születési rátái 2010-re kilenc százalékkal estek az egy évvel korábbiakhoz képest, ami a legnagyobb arány az 1946-1947-es egy év alatti esés óta.

A hír szerint ebben közrejátszott a gazdasági válság és a tizenéves anyák életéről szóló televíziós valóságshow-k együttes hatása.

Ám ebben az általa kedvezőnek tekintett fejleményben Sarah Brown, a „Nemzeti Kampány a Tizenéves és Nem-tervezett Terhességek Megelőzéséért” (The National Campaign to Prevent Teen and Unplanned Pregnancy) vezérigazgatója szerint a legfontosabb szerepet maguk a fiatalok játszották.