Czibere: megszüntetik az utolsó nagy gyermekvédelmi otthonokat is

2020 végére a kormány a megmaradt 13 nagy létszámú gyermekvédelmi otthont is bezárja - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár csütörtökön Szegeden.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. október 20. Orientpress

A gyermekvédelmi szakellátás legfontosabb feladata, hogy a 23,5 ezer állami gondozásban élő gyermek valóban életre szóló esélyt kapjon – mondta Czibere Károly egy regionális gyermekvédelmi konferenciát megelőző sajtótájékoztatón. Hozzátette: ennek legfontosabb eszköze a közösségbe ágyazás. Az elmúlt négy évben sikerült elérni, hogy 12 évnél fiatalabb gyermek ne kerüljön nagy gyermekotthonba, hanem nevelőszülőknél helyezzék el őket

– tudatta a politikus. Az államtitkár hangsúlyozta, a gyermekek boldogságára és biztonságára épül a jövő Magyarországa. Ezért a kormány minden eszközzel fejleszti a gyermekeket segítő és támogató rendszereket. Ezek közöl kiemelte a családtámogatási rendszer folyamatosan bővítését, melynek köszönhetően ma Magyarország – GDP arányosan – az OECD átlagának kétszeresét költi a családok támogatására.

A cikk itt folytatódik!