December 1-jén indul a Családbarát Médiáért-díj 2016 közönségszavazása!

December 1-től 31-ig lehet szavazni a Családbarát Médiáért-díj 2016 Közönségdíjasára a mediaacsaladert.hu weboldalon. A szavazók közül egy szerencsés a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom felajánlását, egy családi vacsorát nyer egy családbarát étterembe. A díjakat 2017. január 19-én adjuk át. A Családháló is médiatámogatója az eseménynek!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. december 12. Családháló

A Családbarát Médiáért-díjról

A Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány 2007-ben hozta létre a Családbarát Médiáért-díjat. Az 500 000 forint pénzjutalommal járó elismerés célja, hogy a család – örömeivel és gondjaival együtt – ugyanolyan hangsúlyos szerepet kapjon a médiában, mint a valódi életben. Nyomtatásban megjelenő cikkeket, rádió- és televízióműsorokat, internetes írásokat jutalmaz, amelyek a fenti témát magas szakmai színvonalon jelenítik meg, és céljuk nem csupán az olvasottság, hallgatottság vagy nézettség növelése, hanem az, hogy információt, erőt, segítséget adjanak a párválasztáshoz, az elköteleződéshez, családtervezéshez, a problémák megoldásához, a családban való boldog élethez. A szakmai díj odaítélésekor kiemelt szempont, hogy a cikk vagy műsor a kívánt célcsoportot meg tudta-e szólítani, illetve sikerült-e eljuttatnia a fontos üzenetet esetleg olyan korosztályokhoz és olyan értékrendű emberekhez is, akik a családbarát szemlélettel ritkábban találkoznak, illetve kevésbé tartják fontosnak.

csaladbarat_mediaert_dij

Az év folyamán a szakmai zsűri által kiválasztott 12 jelöltet a Képmás magazin hónapról hónapra bemutatta, a jelöltek munkái a kepmas.hu/gyerekszoba weboldalon jelenleg is megtekinthetők.

A jelölt médiumok és újságíróik: abcug.hu – Neuberger Eszter, Metropol – Bordohányi Alexandra, divany.hu – Dr. Polgár Patrícia, RTL Fókusz – Fodor Bianka, Magyar Nemzet/mno.hu – Velkei Tamás, nlcafe.hu – Kempf Zita, Kun Gabi, Szalma Erika, 24.hu – Haszon Zsófia, Mindennapi Pszichológia – Szertics Péter, she.hu – Petrás Lilla

A zsűri tagjai:

940x120px_mcsd_banner_v3

Külhoni Családbarát Médiáért-díj

A Média a Családért Alapítvány 2016-ban a határon túlra is kiterjesztette tevékenységét. Négy tagú zsűri – Erdélyből Csinta Samu, Felvidékről Neszméri Tünde, Délvidékről Tóth Lívia és Kárpátaljáról Kőszeghy Elemér újságírók – hónapról hónapra küldték térségükből a családról megjelent anyagokat. Az ebből válogatott 12 jelöltből is szakmai zsűri választja ki a győztest.