Döntés születhet a bölcsődei elhelyezés koncepciójában

Az alsó-szászországi Hagenben mozgolódás támadt a gyermekek-, az ifjúság- és a családpolitika területein. Ebből kifolyólag végre a bölcsődei elhelyezés koncepciójában is döntés születhet - írja a Nordsee Zeitung.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 15. czefernek.lena

Az alsó-szászországi Hagenben mozgolódás támadt a gyermekek-, az ifjúság- és a családpolitika területein. Ebből kifolyólag végre a bölcsődei elhelyezés koncepciójában is döntés születhet – írja a Nordsee Zeitung.


Az alsó-szászországi Hagen közigazgatási egység tanácsának (Samtgemeinderat) szociáldemokrata (SPD) és zöld (Bündnis ’90/Die Grünen) többsége elhatározott néhány dolgot a gyermekek-, az ifjúság- és a családpolitika területein. Ebből kifolyólag végre a bölcsődei elhelyezés koncepciójában is döntés születhet – írja a Nordsee Zeitung.

A cikk utal rá, hogy az említett politikusok a gyermekek igényeinek és érdekeinek feltérképezése céljából külön műhelyt (‘workshop’-ot) is létrehoznának, amelybe bevonnák a helyi fiatalokat is, például egy ifjúsági parlament (Jugendparlament) vagy ifjúsági fórum (Jugendforum) felállítása révén.

“Nem tudjuk, milyen konkrét elképzelései vannak az érintetteknek. A program végén képünk lesz arról, hogy milyen formában kívánnak résztvenni a közösség és a tanács (Samtgemeinderat) tevékenységében” – jelentette ki Claudia Theis, a tanács szociáldemokrata frakciójának tagja.

Mint mondta, a családbarát struktúrák kilalakítása fontosabb annál, minthogy pusztán csak tudomásul vegyük létezésüket, ezért üdvözölte a bölcsődei elhelyezés koncepciójának újdonsült napirendre vételét is.