Családháló

Kezdőoldal Háttér Down-szindrómás magzatok abortusza: egy modell állt ki az életért és a Down-kóros gyerekekért!

Down-szindrómás magzatok abortusza: egy modell állt ki az életért és a Down-kóros gyerekekért!

Az élet különböző megnyilvánulási formáiban szépség van, jelentette ki Amanda Booth modell és színésznő, aki nemrég osztotta meg a nyilvánossággal Down szindrómás kisfia történetét.

Családháló,

Noha az abortusz egy pillanatra sem vetődött fel Amanda és férje számára lehetőségként, éppen ezért nem is csináltak egy genetikai tesztet sem. A modell mégis sűrűn találkozott várandóssága alatt az olyan kifejezésekkel, mint „a terhesség megszakításának időpontja”, vagy „gyors és fájdalommentes beavatkozás.”

Amanda eredetileg otthon szeretett volna szülni, ám ez a terve végül nem valósult meg: az egyik specialista beküldte a kórházba Amandát, hogy indítsák meg a szülést, mert úgy ítélte meg, hogy a babának túl gyenge a szívverése.

Miután Micah világra jött, a gyermekorvos észrevette a kisfiú rendellenes szemformáját, és jelezte Amandának és férjének, hogy a baba valószínűleg Down-szindrómás. A pár nem esett kétségbe, hiszen tudták: bármilyen is a kicsi, mindenképpen szeretetben fogják felnevelni és mindent megtesznek érte.

Miután Amandáék hazamentek a kórházból, sokszor elgondolkodtak rajta, vajon Micah tényleg beteg-e. Három hónappal később egy új gyerekorvos, Dr. Katiraei arra kérte a párt, hadd csináljon pár vizsgálatot, mert ha Micah valóban downos, fel kell készülniük azokra az egészségügyi problémákra, amelyek ezzel a betegséggel együtt járnak. Miután beigazolódott a kisfiú rendellenessége, Amandáék nem estek kétségbe. Örültek, ha támogató, segítő emberekkel találkoztak, és eközben elhatározták, hogy a média segítségével minél több emberhez juttatják el a Down-szindrómával kapcsolatos tudnivalókat.

Amanda az Instagramot használja erre a célra , mert ott ő is közvetlenül tud másoktól tanulni. „Azonnal beleszerettem az Instagramon látott downos babákba, és nagyon jól esett a többi, hasonló helyzetben lévő anyuka támogatása, biztatása, szeretete. Rádöbbentem, hogy én része akarok ennek lenni!”

Amikor netes trollokkal találkozott, Amanda inspirációként használta fel negatív kommentjeiket: „Olyan emberré akarom nevelni Micahot, akinek a szíve tele van együttérzéssel azok iránt, akik nem értik meg őt.”

Amanda stratégiája működik: amellett, hogy ötvenezren követik az Instagramon, Micah a Changing Face of Beauty civil szervezetnél modellkedik, segítve ezzel a célt, hogy a fogyatékkal élő, illetve beteg emberek is megjelenhetnek a médiában reklámarcként, szereplőként.

via

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
A babaillat titka

Az újszülöttek még nagyon tehetetlenek. Talán éppen ezért is vannak olyan adottságaik, melyek arra késztetnek minden embert, hogy gondoskodjanak róluk....

Close