Down-szindrómás magzatok abortusza: egy modell állt ki az életért és a Down-kóros gyerekekért!

Az élet különböző megnyilvánulási formáiban szépség van, jelentette ki Amanda Booth modell és színésznő, aki nemrég osztotta meg a nyilvánossággal Down szindrómás kisfia történetét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. augusztus 21. Családháló

Noha az abortusz egy pillanatra sem vetődött fel Amanda és férje számára lehetőségként, éppen ezért nem is csináltak egy genetikai tesztet sem. A modell mégis sűrűn találkozott várandóssága alatt az olyan kifejezésekkel, mint „a terhesség megszakításának időpontja”, vagy „gyors és fájdalommentes beavatkozás.”

Amanda eredetileg otthon szeretett volna szülni, ám ez a terve végül nem valósult meg: az egyik specialista beküldte a kórházba Amandát, hogy indítsák meg a szülést, mert úgy ítélte meg, hogy a babának túl gyenge a szívverése.

Miután Micah világra jött, a gyermekorvos észrevette a kisfiú rendellenes szemformáját, és jelezte Amandának és férjének, hogy a baba valószínűleg Down-szindrómás. A pár nem esett kétségbe, hiszen tudták: bármilyen is a kicsi, mindenképpen szeretetben fogják felnevelni és mindent megtesznek érte.

Miután Amandáék hazamentek a kórházból, sokszor elgondolkodtak rajta, vajon Micah tényleg beteg-e. Három hónappal később egy új gyerekorvos, Dr. Katiraei arra kérte a párt, hadd csináljon pár vizsgálatot, mert ha Micah valóban downos, fel kell készülniük azokra az egészségügyi problémákra, amelyek ezzel a betegséggel együtt járnak. Miután beigazolódott a kisfiú rendellenessége, Amandáék nem estek kétségbe. Örültek, ha támogató, segítő emberekkel találkoztak, és eközben elhatározták, hogy a média segítségével minél több emberhez juttatják el a Down-szindrómával kapcsolatos tudnivalókat.

Amanda az Instagramot használja erre a célra , mert ott ő is közvetlenül tud másoktól tanulni. „Azonnal beleszerettem az Instagramon látott downos babákba, és nagyon jól esett a többi, hasonló helyzetben lévő anyuka támogatása, biztatása, szeretete. Rádöbbentem, hogy én része akarok ennek lenni!”

Amikor netes trollokkal találkozott, Amanda inspirációként használta fel negatív kommentjeiket: „Olyan emberré akarom nevelni Micahot, akinek a szíve tele van együttérzéssel azok iránt, akik nem értik meg őt.”

Amanda stratégiája működik: amellett, hogy ötvenezren követik az Instagramon, Micah a Changing Face of Beauty civil szervezetnél modellkedik, segítve ezzel a célt, hogy a fogyatékkal élő, illetve beteg emberek is megjelenhetnek a médiában reklámarcként, szereplőként.

via