Egyensúlyozás a munkahely és az otthon között

Az amerikai dolgozó szülők kétharmada érzi úgy, hogy képtelen az általa elvárt színvonalon teljesíteni otthon, aminek a legfőbb oka a munkahelyi nyomás. Magyarul a szülők 66 százaléka minden reggel úgy kel fel, hogy ma sem lesz jobb - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2019. január 21. csalad.hu

A több mint 1000 dolgozó amerikai szülő megkérdezésével készült kérdőív szerzői szerint a jelenség mélyére ásva kiderül, ez az érzés mekkora stresszt okoz, mennyivel növeli a mentális panaszok számát, miközben rendkívül rossz hatással van a munkahelyi teljesítményre és általában véve a szülők közérzetére.

A Talking Talent vezérigazgatója, Teresa Hopke a Motherly-nek azt mondta, nem ritka, hogy az ilyen érzésekkel küzdő szülők egyszerűen feladják a karrierjüket vagy cégtől cégig vándorolva próbálják megtalálni a számukra ideális megoldást.

Ez a probléma ráadásul aránytalan mértékben sújtja az édesanyákat, de a férfiak közül is rengetegen érzik úgy, hogy képtelenek egyensúlyozni a munkahelyi és az otthoni elvárások között.

Külön elgondolkodtató, hogy miközben az amerikai vállalatok egyre több szülő- és családbarát kezdeményezést vezetnek be, sok munkavállaló arról panaszkodik, hogy ezek elsősorban papíron néznek ki jól, egyszerűen a munkahelyi légkör nem teszi lehetővé, hogy éljenek is velük.

A bejegyzés itt folytatódik.