Egyformán fontos a család és az euró megmentése

A németek többsége azt szeretné, hogy a család újra jelentősebb helyet foglaljon el az emberek életében. Egy felmérés szerint a família egysége a jövő társadalmára vonatkozó kívánalmak rangsorában jelenleg a negyedik helyen áll - írj az RP Online.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 20. czefernek.lena

A németek többsége azt szeretné, hogy a család újra jelentősebb helyet foglaljon el az emberek életében. Egy felmérés szerint a família egysége a jövő társadalmára vonatkozó kívánalmak rangsorában jelenleg a negyedik helyen áll – írj az RP Online.


A jövő társadalmára vonatkozó kívánalmak rangsorában a család jelenleg kilencből a negyedik helyen áll. Megelőzi a szegények és gazdagok közötti különbségek csökkentése, a segítőkészség és a nagyobb szolidaritás – derült ki a “Monitor Familienleben 2011” nevű felmérésből, amelyet az allensbachi közvéleménykutatási intézet végzett el, és amelyet az intézet Schröder miniszter-asszonnyal (CDU) együtt mutatott be Berlinben.

“A család az emberek számára ugyanolyan fontos, mitn az Euró megmentése” – jelentette ki a miniszter-asszony. A legfontosabb politikusi feladatok között a fiatalon történő családalapítás követelése a hatodik helyen áll, valamivel az Euró-övezet stabilizálása és az államadósság növekedés megakadályozásának igénye után. A megkérdezettek nagy többsége (74%) a családok nagyobb állami támogatása mellett áll.

Az intézet kutatásvezetője, Renate Köcher pedig megállapította, hogy a család és a hivatás összeegyeztethetősége egyfajta “állandó építkezési terület”, utalva arra, hogy a megkérdezetteknek 58%-a szerint a kettőt inkább csak rosszul lehet közös nevezőre hozni. Úgy tűnik, hogy anyagilag a családokat most jobban támogatja az állam, mint öt évvel ezelőtt, mert a korábbi 71% helyett jelenleg 58% van azon a véleményen, hogy az anyagi támogatás nem elég. A megkérdezettek 65% véli úgy , hogy a munka világában túl kevés tekintettel vannak a családi igényekre.