Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Egymilliót kaptak a gyerekek szendvicsekért

Egymilliót kaptak a gyerekek szendvicsekért

124 általános iskolás, egészséges alapanyagokból 5 perc alatt összesen 860 db szendvicset készített egy rekordkísérlet keretében és meg is kapták érte a jutalmukat.

Origo,

A Lidl Magyarország rendhagyó figyelemfelhívó rekordkísérletét egy online kérdőíves módszerrel készült felmérés alapozta meg, melynek keretében 2993 szülő válaszolt az áruházlánc által feltett, általános iskolás korú gyermekük egészséges életmódjával összefüggő kérdésekre. A nem reprezentatív kutatás eredményei szerint a gyerekek nagy többsége (73%) sportol heti rendszerességgel iskolán kívül (44% focizik) is, ugyanakkor minden második fiatal a számítógép és a televízió előtt is napi rendszerességgel tölt el legalább 1 órát.

A táplálkozás vonatkozásában a válaszok alapján elmondható, hogy a magyar kisiskolások csaknem fele (47%) fogyaszt legalább hetente valamilyen egészségtelen ételt (chips, hamburger, pizza stb.), ebből 8 százalék naponta vagy naponta többször is. Cukros üdítőket a diákok 47 százaléka iszik legalább heti rendszerességgel, ebből 16% naponta.

images

Nem csak a szülő dolga

A gyermekek egészséges életmódját tekintve a felelősség elsősorban a szülőé, de az iskola szerepe is fontos, hiszen tanítási időszakban a diákok napjuk legnagyobb részét az intézményekben töltik. Az iskolák minél hatékonyabb és eredményesebb bevonása érdekében ezért a Lidl a tavalyi évhez azonos módon 2016 őszén is pályázatot írt ki általános- és középiskolák számára, melyre olyan iskolai programokat várt az áruházlánc, amik a tanulók tudatos táplálkozását, egészséges életmódjának kialakulását szolgálják. Idén rekordszámú, a tavalyinak a duplája, összesen 149 pályamunka érkezett be az intézményektől.

A cikk itt folytatódik!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Karácsonyra hazajövünk!

A karácsonyi szívmelengetés-versenybe a Heathrow Reptér is beszállt: egy idős játékmackó-házaspárt kísérhetünk figyelemmel, akik nagyon elveszettnek tűnnek, egészen addig, amíg…...

Close