Egyre több apa kap szülői támogatást

A német szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint egyre több apa kap szülői támogatást: jelenleg a 2010 első negyedévében született gyermekeket nevelő apák negyede részesül támogatásban. Amíg az anyák esetében a kvóta 96 százalék maradt, a szülői támogatásban részesülő apák száma 2,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi adathoz képest - írja a Focus.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 12. czefernek.lena

A német szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint egyre több apa kap szülői támogatást: jelenleg a 2010 első negyedévében született gyermekeket nevelő apák negyede részesül támogatásban. Amíg az anyák esetében a kvóta 96 százalék maradt, a szülői támogatásban részesülő apák száma 2,5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi adathoz képest – írja a Focus.


A konzervatív német hetilap híre beszámol arról, hogy a szövetségi minisztérium örömét fejezte ki a nyilvánosságra hozott adatokkal kapcsolatban. Szerintük az apák növekvő részesedése rámutat, hogy a szülői támogatás a modern családpolitika tartóoszlopa.

Hermann Kues (CDU) parlamenti államtitkár szerint a gyermekgondozás intézményes kiépítése és a szülői támogatás jobb keretfeltételeket teremt azért, hogy a szülők gyermekvállalási kedve jobban valóra válhasson.

A cikk által ismertetett statisztikák szerint az apák átlagosan 3,4 hónapig veszik igénybe a támogatást, míg az anyák közel egy évig.