Éles kritika a brit családpolitikának

Édeskevés a brit kormány néhány családbarát kezdeményezése a csökkenő bérek és juttatások, az emelkedő költségek és a szétvert szolgáltatások mellett - írja a The Guardian.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 17. szabo.daniel

Édeskevés a brit kormány néhány családbarát kezdeményezése a csökkenő bérek és juttatások, az emelkedő költségek és a szétvert szolgáltatások mellett – írja a The Guardian.


A balközép liberális brit lap cikke feleleveníti a brit kormány család melletti elkötelezettségét. Megemlíti a heti 12 és félről 15 órára emelt ingyenes gyermekgondozást, a gyermekkor elüzletiesedéséről és szexualizálódásáról szóló jelentés tervezett kiadását, valamint az anyák mellett az apáknak is nyújtandó rugalmas foglalkoztatást.

A szerző azonban leszögezi: mindez hasztalan a mintegy negyedmillió családot kedvezőtlenül érintő adóváltozások, az élelmiszer- üzemanyag- és lakhatási kiadások, illetve a csökkenő helyhatósági szolgáltatások mellett. Hozzáteszi, hogy a családpolitika gazdaságpolitika is kell, hogy legyen, vagyis az ideológiai koncepciók önmagában megkérdőjelezhetőek.