Életmentő ötletek hosszú autóutakra

Babával, totyogóval sem lehetetlen küldetés hosszú órákig megállás nélkül suhanni az úticél felé. A legtöbbször kis kreativitással kellemes, vidám időtöltés válhat a végeláthatatlannak tűnő egy helyben ücsörgésből. Azért készülj fel, nem lesz könnyű!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. augusztus 13. Hello Baby

Alvás: sima ügy! Vagy mégsem?

Családi vígjátékok népszerű fordulata, hogy amikor több órás sírdogálás után már minden lehetséges szülői fortély csődöt mond, öt-tíz percnyi autózással sikerül végül elaltatni a sokemberes csecsemőt. Ha ez ilyen bombabiztos és univerzális altatási módszer lenne, nem okozna ennyi fejtörést a szülőknek az autóutak menedzselése: A babák kisebb-nagyobb anyatej-szünetekkel végigaludnák a sokórás autózásokat. Ha a te gyereked éppen az ellenkezője, tartsatok hosszabb szüneteket szaladgálással, mozgáslehetőséggel egybekötve, vagy időzítsétek a hosszú utazást éjszakára.

Mese és bábozás

A lehető leghasznosabb és legegyszerűbb unaloműzési mód. Mesélhetsz fejből is a saját mindennapjaitokról. Az óvodások már elég türelmesek, hogy akár egész délután hosszan hömpölygő mesefolyamokat hallgassanak végig. Legyen nálatok néhány kedvenc hangoskönyv! Az igazán vállalkozó kedvűek, ujjbábokkal is eljátszhatják a történeteket- akár a gyerekek aktív bevonásával!

Nótaszó

A közös családi éneklés elég megosztó szokás: Van, aki még a volán mögül is önként és lelkesen száll be a mókába, mások szemében az emberkínzás egyik leghatékonyabb módjának minősül. Egyeztessétek előre az álláspontokat egymással! Nagy vélemény különbség esetén áthidaló megoldást jelenthet a zene hallgatás. Van akiknek a mondókás, gyerekdalos válogatásoknál elfogadhatóbb alternatíva gyerekkorunk valamelyik kedvenc lemeze.

Játék a szavakkal

Néhány ötlet a teljesség igénye nélkül ajánlott életkor szerint növekvő sorrendben: repül-a, repül-a, találós kérdések, “Elmentem a piacra”, kő-papír-olló, ellentétek, barkochba, fekete-fehér-igen-nem, szólánc, Ország,város
3-4 vagy több gyerekkel: “postás játék”(fülbe súgva átadott üzenet), “activity”(szavakkal körül írni, vagy lerajzolni egy feladványt), “Ki vagyok én?”, közös mese költés
További hasonló játékötletekért érdemes felkeresni a jatek.gyujtemeny.net oldalt

A cikk itt folytatódik!