Elindult a Katolikus Karitász adventi segélyprogramja

A Katolikus Karitász november 26-án indította el adventi segélyakcióját „Tárjátok ki szíveteket” címmel, amely során adománygyűjtő programokat hirdet, és rászoruló családokat segít a téli időszakban és karácsonykor.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
advent
2017. november 27. Közlemény

A Katolikus Karitász minden évben meghirdeti adventi adománygyűjtését. Évről évre növekszik az adományozók és a támogatott családok száma, így mára egy nagy összefogássá vált a „Tárjátok ki szíveteket” adventi segélyprogram. Szívünk kitárásával felmelegíthetjük mások hideg otthonát, ünneppé tehetjük küzdelmekkel teli napjait. A szeretet kézzel foghatóvá válhat, ha olyat adunk másnak, ami örömet okoz neki, ami kisegíti a bajból, vagy ha egyszerűen csak megajándékozzuk és megélheti, hogy nincs egyedül.

A nélkülözőkért indított ünnepi összefogásnak kettős célja van: ünnepé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit. Meleg otthont biztosítani téli ruhákkal, kályhákkal és tűzifával. Élelmiszert vinni a családoknak, hogy ne üres asztalnál kelljen megélni a karácsonyt, közös ünnepségre hívni a magányos és szegény körülmények között élő időseket, lakhatási támogatást adni, hogy emberi körülmények között élhessék a családok hétköznapjaikat és ünnepeiket. A különböző élethelyzetekben különleges törődést adhatunk, személyre szabott segítséggel. Az önkéntesek már országszerte csomagolják a karácsonyi ajándékokat, élelmiszer-csomagokat, szállítják a kandallót, készülnek, az ételosztásokra vagy éppen gyógyszert váltanak ki, de év közben is azok mellett állnak, akik rászorulnak a segítségre.

Az akció keretében számos országos program zajlik karácsonyig.

  • Számos helyen osztanak egész télen meleg ételt hajléktalanoknak és krízis helyzetben élőknek. Budapesten december 4-től minden hétköznap 200 adag meleg étellel várják a rászorulókat.
  • 200 családot támogatnak kályhával és igény szerint tűzifával.
  • A határon túli magyar családokat az ünnepekre élelmiszer-csomagokkal, édességekkel, egyéb ajándékokkal segítik az ünnepek előtt.
  • A Gyermekek a gyermekekért karácsonyi segélyprogram keretében iskolás gyermekek ajánlják fel használt, de jó állapotban lévő játékaikat szegényebb társaiknak karácsonyra. Számos iskolában és templomban gyűlnek a játékok, amelyekből – édességgel, meglepetésekkel kiegészülve – névre szóló ajándékcsomagok készülnek.

November 26-tól egészen a karácsonyig tartó időszakban több módon is be lehet kapcsolódni ebbe az országos akcióba.

  • A 1356-os adományvonalon egy hívással 500 forinttal támogathatják a munkát.
  • Csekkes befizetéssel, banki átutalással bármilyen összeggel hozzájárulhat a karácsonyi segélyprogramokhoz és az évközi munkához is. Az idei évtől az online adományozással bővül az akcióba történő csatlakozás lehetősége, mellyel a karitasz.hu oldalon keresztül élhetnek a támogatók.
  • Az egyházmegyei Karitász központokon és a meghirdetett gyűjtőpontokon keresztül egy helyi program támogatásába is bekapcsolódhat tárgyi vagy pénzadományával.
  • Az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akció szintén adventben egy héten keresztül hívja fel a figyelmet a szegény családok helyzetére december 3. és 10. között. Hazánkban több mint 200 településen ragyognak majd fel a gyertyák fényei templomok előtt, adventi vásárokban, főtereken közös gyertyagyújtásra, adományozásra hívva a járókelőket.

 A segélyszervezet november 24. és január 2. között Budapesten a Szent István-bazilika előtti téren, valamint december 2. és 8. között a Vörösmarty téri adventi vásáron is adománypontot működtet.
[shortcodefblock title=”Segítsen, hogy segíthessünk!” igazitas=”right” szelesseg=”100″]

 

Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12011148–00124534–00100008

Adományvonal: 1356

www.karitasz.hu – online adományozás[/shortcodefblock]