Elismerték hazánk sikerét a világban

Nemrég adtunk hírt róla, hogy csökkent az abortuszok száma az elmúlt öt évben. Ez köszönhető a kormány családbarát intézkedéseinek, a rengeteg életvédő kampánynak és az örökbeadás népszerűsítésének is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 02. Családháló

A kormány az alaptörvény adta keretek között minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy az abortuszok száma tovább csökkenjen, és minél több várandós nő a gyermekének megtartása mellett döntsön, az intézkedések eredményei pedig jól láthatók – szögezte le Rétvári Bence a Magyar Hírlapban.

Az, hogy az abortuszok száma az elmúlt öt évben 22,9 százalékkal, vagyis 9273-mal csökkent Magyarországon, 2016 első negyedévében pedig további 4,1 százalékkal hatalmas elismerés Magyarország életvédő kampányainak is. Még a sokat vitatott 2011-es kampány is, ami az örökbeadásra biztatta a gyermeküket nem vállaló anyákat.

orokbeadas-plakat-560

Fűrész Tünde, a család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár korábban elmondta Magyarországon a csökkenés ellenére európai viszonylatban még mindig magas az abortuszok száma: minden harmadik élve születésre jut egy terhességmegszakítás, míg az európai átlagban ötre. De reméli, hogy a felvilágosításnak, a tájékoztatásnak és támogatásoknak köszönhetően ez a szám folyamatosan csökkenni fog.

A napokban több hírportál (itt, itt és itt ) is említést tett arról, hogy hazánkban egyre kevesebb nő szakítja meg a várandósságát, sőt, a házasságban élők terhességmegszakítása 85 százalékkal csökkent.