Elkészült a “Meg nem született gyermekek” szobra

Elkészült és megérkezett Magyarországra Martin Hudacek "Meg nem született gyermekek" szobra, mely a gyászról és a megbocsátásról szól, s a világ számos pontján segíti az abortuszban érintett személyek megbékélését.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2018. július 31. CitizenGO, Családháló

A szobor elkészítésének apropóját a Vallásgyalázás abortusztablettával ügy szolgáltatta, vagyis az az abortuszpárti demonstráció, amely során egy püspöki ruhába öltözött férfi hátborzongató módon egy ABORTUSZTABLETTA feliratú zacskóból osztotta ki a résztvevőknek az Oltáriszentséget/Úrvacsorát kifigurázó „abortusztablettákat”, mindegyik tablettánál elismételve, hogy „Krisztus teste”.

Jogászok és civil aktivisták polgári peres eljárást indítottak az esetet követően, mivel megsértette őket az életet adó Krisztus halált hozó abortusztablettával való azonosítása, és mert az akcióban részt vevők pedig 12000 ember kérése után (ennyien csatlakoztak a petíciónkhoz) sem kértek bocsánatot a keresztényektől.

Miután a Vallásgyalázás abortusztablettával ügyet dr. Lábady Tamás volt alkotmánybíró, dr. Frivaldszky Gáspár és Zarka Rozina másodfokon jogerősen megnyerték, úgy döntöttek, hogy a 600000 Ft sérelemdíjat a szobor felállítására fogják fordítani, melynek eddigi további költségeit a CitizenGO közössége állta. Martin Hudacek szlovák művész Meg nem született gyermekek című szobra pedig most készült el.

“A mű, amely a gyászról és a megbocsátásról szól, a világ számos pontján segíti az abortuszban érintett személyek megbékélését. A szobor két alak találkozása: egy térdelő nőé, aki az arcát a kezeibe temeti – ez a rész márványból készül; vele szemben ott áll üvegből megformázva abortuszban elvesztett gyermeke, aki vigasztalóan áldásra nyújtja édesanyja felé a kezét. A szobor nagyon jól kifejezi egy babáját elvesztő nő mérhetetlen fájdalmát és azt az üzenetet, hogy van továbblépés, lehetséges a gyógyulás. A per miatti társadalmi és sajtóérdeklődést szeretnénk kihasználni arra, hogy a mai magyar társadalom legégetőbb problémájára irányítsuk a figyelmet. Az édesanya és a gyermeke közötti kapcsolat a legerősebb emberi kötelék. Az abortusznál drasztikusabban pedig nem lehet ebbe a kapcsolatba beleavatkozni. Mindez ma Magyarországon tabu. A tabu pedig megakadályozza a gyógyulást és a megbékélést” – nyilatkozta korábban a szoborral kapcsolatban Frivaldszky Gáspár ügyvéd, az Emberi Méltóság Központ jogi igazgatóhelyettese, a nyertes pertársaság egyik tagja.

A szobor elhelyezésével kapcsolatban úgy döntött a CitizenGO csapata, hogy szeretnék, ha minél több emberhez eljutna a gyógyulás eszközeként. Ezért most egy olyan tokra gyűjtenek, amelyben az alkotás szállítása lehetséges.